Shadow

Dit zijn de coronaregels in de Franse skigebieden

In de winter van 2020-2021 op wintersport in Frankrijk gaan is geen enkel probleem als je je aan de coronaregels in de Franse skigebieden houdt. We zetten de belangrijkste coronaregels in de Franse skigebieden voor je op een rij. Hou er wel rekening mee dat er lokaal nog aanvullende maatregelen kunnen zijn.

Het handhaven van de coronaregels in de Franse skigebieden zal met name in de horeac, zoals hier in Les 2 Alpes, nog een hele uitdaging worden © Les 2 Alpes/ Yoann Peisin.
Het handhaven van de coronaregels in de Franse skigebieden zal met name in de horeac, zoals hier in Les 2 Alpes, nog een hele uitdaging worden © Les 2 Alpes/ Yoann Peisin.

Update 30 oktober 2020: In Frankrijk geldt in ieder geval tot en met 30 november een lockdown. Daarom zijn de vroege openingen van skigebieden uitgesteld tot na die datum. Ook de gletsjerskigebieden die al open waren, zijn weer gesloten. Lees hier het actuele reisadvies voor Frankrijk.

Coronaregels in de Franse skigebieden: gecertificeerde mondmaskers verplicht

Iedereen vanaf 11 jaar is in de Franse skigebieden verplicht om een mondmasker te dragen in het openbaar vervoer, bij de bushalte, in de skibus, in de skilift en in wachtrijen voor liften. In alle openbare ruimtes, zoals bij de skiverhuur, in hotelrecepties en in winkels, is het dragen van een mondkapje verplicht. In restaurants en bars is een mondmasker alleen verplicht als je je door de ruimte verplaatst. Als je aan tafel zit, mag een mondmasker af.

Let op: je moet een gecertificeerd mondmasker dragen, zo antwoordt het Frans verkeersbureau op vragen van onze kant. Een buff of een shawl voor mond en neus is dus niet voldoende.

Mondmaskers beperkt verplicht tijdens skiles

Verder is een mondmasker verplicht aan het begin en einde van de skiles. Dat zijn momenten waarop veel mensen bij elkaar komen. Tijdens de skilessen zelf is een mondmasker niet verplicht. Deze maatregel geldt voor iedereen vanaf 11 jaar en natuurlijk ook voor de skileraren.

Coronaregel in Frankrijk: 1 meter afstand houden

Een andere coronaregel in de Franse skigebieden is dat je 1 meter afstand moet houden.  In bars en restaurants geldt de regel dat tafels op 1 meter afstand van elkaar moeten blijven staan. Anders moet er een afscheidingswand tussen de tafels staan. Consumpties worden alleen zittend aan tafel genuttigd.

Andere coronamaatregelen in de Franse skigebieden:

  • Desinfecterende handgel is overal beschikbaar;
  • Oppervlaktes zoals beugels van skiliften, tafels, deurkrukken en handgrepen worden vaker schoongemaakt;
  • Ook gehuurd materiaal wordt dagelijks gedesinfecteerd;
  • Het kan zijn dat bijvoorbeeld bij drukte bepaalde ruimtes afgesloten worden.

Deze coronamaatregelen in de Franse skigebieden zijn in september 2020 openbaar gemaakt. Het kan zijn dat de regels op een later tijdstip gewijzigd worden.

Bekijk wintersportaanbiedingen in de Franse skigebieden. Bekijk voor je naar de Franse skigebieden vertrekt of er een negatief reisadvies voor jouw bestemming is afgegeven. Ga je skiën in Italië? Dit zijn de coronamaatregelen in de Italiaanse skigebieden.

Wintersportverzekeringen en het coronavirus

Meer dan ooit is het van belang om even uit te zoeken of je annuleringsverzekering annuleren vanwege het coronavirus dekt. Het zit er namelijk dik in dat je annuleringsverzekering annuleren vanwege uitbraak van het coronavirus niet dekt. Dat komt omdat een corona-uitbraak geen onvoorziene gebeurtenis meer is. Vraag dat dus na bij je verzekeraar of sluit een verzekering af die dat nog wel dekt. En kijk ook of je een reisverzekering met wintersportdekking hebt afgesloten.

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.