Shadow

Skien in Morzine: skien tot in het oneindige

Wie gaat skien in Morzine kan kiezen tussen skiën in het gebied van Morzine en Les Gets, het skigebied van Avoriaz of het totale skigebied Les Portes du Soleil.

U heeft zoveel keuze om te skien in Morzine, dat u bij wijze van spreken elke dag van uw skivakantie een andere piste kunt nemen zonder ooit twee keer dezelfde afdaling te nemen.

skien_morzine

Het 3000 inwoners tellende Morzine noemt zichzelf nog een dorp, maar is inmiddels uitgegroeid tot een flink uit de kluiten gewassen plaats met veel voorzieningen. Morzine ligt centraal in het grote skigebied Les Portes du Soleil dat zich over Frankrijk en Zwitserland uitstrekt. U kunt wat betreft skien in Morzine echt alle kanten op!

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Avoriaz en Val Thorens is Morzine niet een uit de grond gestampt skioord, maar een plaats waar al eeuwenlang gewoond wordt. Dat betekent dat Morzine een authentiek karakter heeft en veel voorzieningen.

Skiën in Morzine met kinderen

Morzine is ook een uitstekende bestemming om met kinderen te gaan skiën. Morzine heeft namelijk het officiële Family Plus-label. Dat betekent dat Morzine extra aandacht besteed aan mensen die met kinderen in Morzine willen skien. Zo biedt Morzine kindvriendelijke hotels, een gids met uitstapjes voor kinderen in alle leeftijden en er zijn twee kinderclubs voor de opvang van kinderen van drie maanden tot veertien jaar: de Piou Piou-club van de ESF en de en de Outa-kinderopvang. Ook zijn er tijdens speciale weken kortingsarrangementen voor skipassen voor gezinnen. Lees meer over wintersport met kinderen in de Franse skigebieden.

Er zijn ook hotels in Morzine die kinderopvang aanbieden. Kinderen hebben hier ook een aparte kindertafel om eerder te dineren dan hun ouders. Ook driesterren Clubhotel Le Cret in Morzine is een geweldig hotel voor kinderen. Er worden hier tal van activiteiten voor de hele familie georganiseerd en er is kinderopvang voor kinderen van vier tot acht jaar. Dit hotel werd diverse keren door de organisatie FRAM bekroond.

Chalets en hotels in Morzine boeken

Morzine is een echt chalet-dorp en heeft met 50 hotels de meeste hotels van de Alpen, waaronder 18 driesterrenhotels en zeven vier-sterren hotels. Geen wonder dat er bij de aanbieders als Chalet.nl, Interhome, Summittravel (aanbiedingen inclusief skipas), Belvilla en Sunweb vooral aanbiedingen voor chalets in Morzine te vinden zijn. Kijk voor hotels in Morzine ook eens bij Nederlandstalige hotelaanbieders als Booking. Zij hebben vaak last minute aanbiedingen naar Morzine. Estivant verzorgt wintersportvakanties in Morzine voor singles.

Praktische informatie over skiën in Morzine

  • Hoogte skigebied: 1000 – 2400 meter
  • Skigebied open van begin/half december tot medio april.
  • Aantal kilometers skipisten: 120 km (Les Gets/Morzine, 600 km skigebied Les Portes du Soleil)
  • Aantal skiliften: 48 liften skigebied Les Gets/Morzine en 36 skiliften skigebied Morzine/Avoriaz (195 skiliften skigebied Les Portes du Soleil)
  • Moeilijkheidsgraad pisten Morzine/Les Gets: 9 zwarte pisten, 28 rode afdalingen, 29 blauwe pistes en drie groene pisten voor beginners
  • Skipisten: 69 pistes in Les Gets/Morzine en 49 pistes in Morzine/Avoriaz
  • Aantal kilometers langlaufen: 214 km
  • Snowparks: 11, plus 1 halfpipe + 5 boardercross (heel skigebied Les Portes du Soleil)
  • Aantal beginnerszones: 2
Dit kan je ook interesseren:  Tweede editie geheime popconcerten in Les Portes du Soleil

Morzine: skiën en meer

Na afloop van een dag skiën in Morzine toerskiën door de nacht onder leiding van een skileraar © ESF Morzine
Na afloop van een dag skiën in Morzine toerskiën door de nacht onder leiding van een skileraar © ESF Morzine

Buiten en na het skiën is er in Morzine nog genoeg te doen. Eens per week kunt u ’s avonds sneeuwschoenwandelen en op zoek gaan naar de mysterieuze Dahu, een geheimzinnig nachtdier.

Bars, winkels en restaurants zorgen overdag en ’s avonds voor het nodige vertier. U kunt in Morzine proeven van zowel de internationale keuken als van streekgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van huiskamerrestaurants of een Frans-Aziatische keuken? En de bosbessentaart van pistenrestaurant Le Vaffeau is het omskien waard. Meer informatie staat in de Guide des Tables die verkrijgbaar is bij het toeristenbureau van Morzine.

En voor wie het skiën niet kan laten: Elke donderdagavond kunt u ook terecht op de verlichte Pléney-afdaling en de ESF organiseert die avond ook een fakkeltocht. Nieuw in de winter van 2018-2019 zijn de toertochten op ski’s in de avond. Onder leiding van skileraren van de ESF-Morzine gaat u met vellen onder de ski’s en een hoofdlamp op op pad om in het donker weer terug te skiën.  Verder kun je een cursus freestyle skiën volgen bij de Xavier Bertoni Freeski Academy.

Morzine beschikt over een openbare sauna. Wie wil uitgaan kan terecht in twee discotheken, de twee bioscopen en de tientallen bars, restaurants en cafés. En speciaal voor vrouwen vindt in Morzine elk jaar een vrouwenweek plaats, de Ladiesweek. Dan kun je skiën, maar ook zen- en beauty-workshops bijwonen, maar ook aan ‘herbronwandelingen’ meedoen. Wellness en wellbeing dus.

Nieuwe skiliften in Morzine

De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in verbetering van de skiliften in Morzine. Zo is in de winter van 2013 – 2014 een nieuwe 10-persoons cabinelift vanuit Morzine naar de Pléney gebouwd. En in Super-Morzine zijn in de winter van 2014 – 2015 twee zes-persoons koppelbare stoeltjesliften (Séraussaix en Proclou) in gebruik genomen. De dalstations zijn voorzien van rollende tapijten, waardoor je makkelijk kunt instappen.

En in de winter van 2017-2018 is een nieuw snowpark op de Nyon geopend. Dit snowpark is speciaal bedoeld voor beginners. Ook kunnen wintersporters in Morzine deze winter een kijkje nemen in de sneeuwfabriek, waar water in sneeuw wordt omgezet.

Nieuwe gondel naar Avoriaz

Verder wordt sinds 2013 gebouwd aan een rechtstreekse verbinding van Morzine met Avoriaz. In 2013 is de eerste fase van dat project opgeleverd met de 3S-cabinelift die Avoriaz verbindt met Prodains. In 2020 moet het sluitstuk van die verbinding in gebruik genomen worden: de Morzine Avoriaz Express die je vanuit het centrum van Morzine in 20 minuten naar Avoriaz brengt. De Morzine Avoriaz Express wordt via een voetgangerstunnel met lopende band aangesloten op de kabelbaan van de Pleney. Daardoor ontstaat ook een snellere verbinding met Les Gets.

Dit kan je ook interesseren:  Skivakantie in Les Gets: familievriendelijk skigebied blijft zich verbeteren

Rondom het dalstation in Morzine wordt een hele nieuwe wijk ontwikkeld met hotels, appartementen en allerhande voorzieningen. Met de aanleg van de lift en de voetgangerstunnel is een investering van 45 miljoen euro gemoeid.

Sportieve activiteiten na het skiën in Morzine

Sportievelingen kunnen zich uitleven in ijsklimmen, paragliden, rodelen (er zijn aparte sledepistes voor kinderen), met sneeuwscooters crossen, ski-joering, segway rijden, paragliden, ijsduiken in het Meer van Montriond, (overdekt) wandklimmen, schaatsen op de ijsbaan en wandelen. Morzine heeft 95 kilometer aan wandelpaden. Ook helikopterskiën behoort tot de mogelijkheden. Verder beschikt Morzine over een nieuw zwembad met sauna en hammam: L’espace Aquatique du Parc de Déreches. Ook spectaculair: bezoek eens een ijshockeywedstrijd op de overdekte ijsbaan van Morzine. Tenslotte kun je genieten van lokale kazen en bieren en overnachten in een iglo.

Langlaufen in en rond Morzine

Langlaufen (circa 20 kilometer) kan vanaf de start bij de parkeerplaats van de Pointe de Nyon-skilift. Bovenaan de Pléney-lift start een 5,5 kilometer lange langlaufroute. Aan de andere kant van het skigebied bij Super-Morzine/Avoriaz ligt nog een 45 kilometer lange route. Tenslotte is er nog een 6,5 kilometer lange route bij en op het Meer van Montriond. Bij de ESF kunnen langlauflessen geboekt worden.

Après-ski in Morzine

Morzine telt verschillende apres-ski-kroegen waarvan de vintage bar Le Robinson en Le Tremplin de bekendste zijn. Ook worden in Morzine vanaf half maart diverse festivals georganiseerd zoals het Rock the Pistes Festival en het Basscamp Festival. Skien en luisteren naar DJ’s staat hierbij centraal.

Auto, vliegtuig, trein en buspendel naar Morzine

Vanaf Amsterdam is het 1042 kilometer naar Morzine. U rijdt met de auto via Luxemburg, Metz, Dyon en Bourg en Bresse (Autoroute Blanche). Daarna volgt u de borden op de A40 richting Cluses waar u de tolweg verlaat. Het is dan nog 28 kilometer naar Morzine. U kunt ook bij Annemasse de bergen in gaan.  Bij Cluses kan het namelijk druk zijn en u moet dwars door de stad met z’n vele rotondes en stoplichten. Als u voor deze route kiest, ziet u kort na de tolpoort een bord ‘Les Portes du Soleil’ staan en gaat u de snelweg af.

 

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *

Deel dit met je vrienden!