Shadow

Skien in Manigod (skigebied Massif des Aravis)

Manigod is een van de kleinere dorpen in skigebied Massif des Aravis of Lake Annecy Ski Resorts zoals het gebied tegenwoordig heet.

Skien in Manigod: skigebied voor beginners en families

Manigod ligt verscholen aan de voet van de 2484 meter hoge L’Etale en wordt wel het ‘geheim’ van het Aravis-gebergte genoemd. Het dorp is vooral interessant voor families met kinderen, beginners en matig-gevorderde skiërs die hier prima uit de voeten kunnen op de brede, zonnig gelegen skipistes. Behalve Manigod behoren ook Le Grand Bornand, La Clusaz en het kleine Saint-Jean-de-Sixt tot Lake Annecy Ski Resorts.

De skipisten van Manigod

skien in Manigod

Skien in Manigod kan in Manigod op de hellingen van La Croix-Fry (1477 meter) en de Merdassier (1500 meter). Samen bieden zij 25 kilometer skipisten (drie groene, beginnerspisten, veertien makkelijke blauwe pisten, acht rode pisten en 1 moeilijke zwarte piste). Voor snowboarders is er op de Merdassier een boardercross. In Manigod Village zijn voor zover ons bekend geen skiliften. Bekijk de pistenkaart van skigebied Manigod, want het maakt nogal wat uit waar je hotel in Manigod zich bevindt. Nieuw in de winter van 2014-2015 is avondskien: In bijna de helft van het skigebied kun je elke vrijdag- en zaterdagavond tot half tien skien.

Hotels en appartementen in Manigod

Er zijn maar weinig Nederlandse touroperators die hotels en appartementen in Manigod aanbieden. Kijk voor hotels, chalets en appartementen in Manigod bij Booking.com.

Skigebied Manigod-La Clusaz

Vanaf La Crox-Fry heb je verbinding met de rest van het skigebied zodat je ook op de ski’s naar La Clusaz kunt. Je hebt dan in totaal de beschikking over 130 kilometer skipisten. Dit skigebied van Manigod-La Clusaz omvat de skipisten van Manigod, Etale, Beauregard, Aiguille en Balme. Wie nog meer wil skien, koopt een skipas voor het hele Massif des Arravis, dus inclusief Le Grand Bornand, en kan dan 220 kilometer skipisten uitproberen.

Dit kan je ook interesseren:  Skigebied Lake Annecy Skiresorts: veelzijdig skiën in Massif des Aravis

Langlaufers kunnen terecht op het Beauregard-plateau dat op 1600 meter hoogte ligt. In Beauregard kun je prima winterwandelen, hondesledentochten maken of met de paret glijden, de typische, lokale slee met maar één ski. En natuurlijk moet je in Manigod reblochon proeven, want dat kaasgerecht komt uit deze streek.

Met kinderen skien in Manigod

Het skigebied van Manigod is zeer geschikt om te gaan skien met kinderen. De skischool van de ESF verzorgt kinderopvang en skiles voor kinderen in de Club des Piou Piou in het centrum maar er is ook een speciale kinderskischool van de Club des Oursons. Meer tips over skiën met kinderen in Frankrijk.

De skipassen in Manigod

In Manigod zijn verschillende skipassen te koop. Je kunt kiezen uit dagkaarten, skipassen voor vier achtereenvolgende uren, een skipas die vanaf 15 uur in gaat en meerdaagse skipassen. Voor beginners is een speciale skipas beschikbaar. Bekijk de skipasprijzen.

Manigod: skien en meer

In Manigod worden diverse kleinschalige activiteiten rond wellness en yoga georganiseerd, maar u kunt er ook een schildercursus of pottenbakcursus doen. Voor wellness bent u in de meeste gevallen aangewezen op wat uw eigen hotel of chalet in Manigod te bieden heeft. Meer informatie is te vinden op de site van het verkeersbureau van Manigod. Het dorp telt twee rodelpistes.

Vergelijk skigebied Manigod met andere skigebieden in Frankrijk.

 

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *

Deel dit met je vrienden!