Shadow

Vliegen naar de wintersport in Frankrijk

Vliegen naar de wintersport in Frankrijk, Oostenrijk, Italië of Zwitserland was ooit een luxe die aan slechts weinigen was voorbehouden. Maar dankzij goedkopere vluchten is op wintersport gaan met het vliegtuig heel betaalbaar. Naar welke skigebieden in Frankrijk kun je met het vliegtuig?

Goedkoop met het vliegtuig op wintersport

Vlieg snel en comfortabel met het vliegtuig naar de wintersport in Frankrijk. © WintersportFrankrijkGids.nl
Vlieg snel en comfortabel met het vliegtuig naar de wintersport in Frankrijk. © WintersportFrankrijkGids.nl

De Franse wintersportgebieden liggen doorgaans net iets verder weg dan de meeste wintersportplaatsen in Oostenrijk. En omdat je op de Franse snelwegen richting de Alpen tol moet betalen, en soms ook een milieusticker nodig hebt, kunnen de kosten van een autorit naar de Franse bergen aardig oplopen. De pendelbus of de Ski Thalys, die tegenwoordig Eurostar Snow heet, zijn niet voor iedereen een goed alternatief. Maar gelukkig kan iedereen die niet tijdens bijvoorbeeld de kerstvakantie of de krokusvakantie in de file wil staan tegenwoordig heel goedkoop vliegen naar de wintersport in Frankrijk. Je komt bovendien uitgerust op je wintersportbestemming aan.

Vliegen naar de wintersport voor een ski shortbreak

Vliegen naar de wintersport in Frankrijk is helemaal een aanrader als je een short-break naar de wintersport wilt boeken. Je verliest dan geen kostbare tijd aan reizen. En een simpel rekensommetje leert dat een vliegticket naar Frankrijk niet duurder hoeft te zijn dan een wintersport met de auto.

Vliegen naar de wintersport via Chambéry, Grenoble en Genève

Vanuit Nederland kun je met onder meer Transavia en Easyjet naar de wintersport in Frankrijk vliegen. De lowbudget maatschappijen vliegen naar Grenoble, naar Chambéry Savoie Mont Blanc of het internationale vliegveld van Genève. Er gaan tientallen vluchten per week naar wintersportbestemmingen in Frankrijk. Bij Transavia loopt het winterschema van 1 november 2019 en loopt tot en met 31 maart 2020, maar vliegtickets naar de sneeuw boeken kan al sinds half april. Ook bij Easyjet, dat in Frankrijk alleen op Genève vliegt, kun je nu al je vliegtickets voor de winter van 2019-2020 boeken.

Dit kan je ook interesseren:  Vliegen naar de wintersport via Grenoble

Vliegen naar de Franse skigebieden

De Franse skigebieden hebben als voordeel dat er altijd wel een vliegveld min of meer in de buurt is. Soms is dat zelfs een vliegveld in Italië (Turijn) of Zwitserland (Genève). Wie gaat skiën in Serre Chevalier kan bijvoorbeeld het beste naar Turijn vliegen. Voor Les Sybelles heb je keuze uit de vliegvelden van Chambéry (74 km), Grenoble (149 km) of Genève (161 km). Dat laatste vliegveld ligt net over de Frans-Zwitserse grens, maar heeft als grote voordeel dat er vanuit Nederland meer vluchten naartoe gaan, dan naar Grenoble en Chambéry.

Ga je op skivakantie naar de dorpen in Les Portes du Soleil (55 – 70 km van Genève), de skigebieden rond Chamonix of Le Grand Massif, dan is vliegen naar Genève verreweg de beste optie. Maar voor Alpe d’Huez, Aime la Plagne, Bourg d’Oisans, Bourg St Maurice en Les Arcs, Chamrousse, Les Deux Alpes (120 km), Serre Chevalier, St Foy, Tignes en Val d’Isère kun je het beste vliegen naar Grenoble. Bekijk ticketprijzen naar Grenoble. De wintersportdorpen in Les Trois Vallées liggen het dichtst bij Chambery, maar dat vliegveld is vanuit Nederland weer minder goed bereikbaar. Het vliegveld van Genève is dan een goed alternatief als je wilt vliegen naar Les Trois Vallées. Bekijk ticketprijzen naar Genève.

Vanaf alle vliegvelden gaan shuttlebussen en taxi’s naar de diverse Franse wintersportgebieden. Die kun je vaak rechtstreeks reserveren op de (Engelstalige) vliegveldsites van Genève, Grenoble en Chambéry.

Met het vliegtuig naar de wintersport: prijsvergelijking

Met het vliegtuig op wintersport gaan lijkt misschien op het eerste gezicht duurder dan met de auto of de bus, maar dat valt mee. Een buspendel naar Frankrijk boeken kan al vanaf 9 tientjes naar Aime La Plagne of Val Thorens. Naar Tignes Le Lac ben je minimaal 107 euro voor een buspendel kwijt. (prijzen seizoen 2021 – 2022). Maar ja, vliegen gaat een stuk sneller, al wint de bus het qua milieuvriendelijkheid weer van het vliegtuig.

Dit kan je ook interesseren:  Tips: veilig autorijden in de sneeuw

Wie met de auto gaat, moet in Frankrijk tol en eventueel een hotelovernachting betalen. Die kosten spaar je uit als je gaat vliegen. Als je met het vliegtuig reist, hoef je ook geen sneeuwkettingen of winterbanden aan te schaffen. En dan laten we de brandstofkosten en de afschrijving voor je auto voor het gemak even buiten beschouwing. Wie met het vliegtuig naar de wintersport reist, komt ook nog eens uitgerust aan. Bovendien kun je ook met het vliegtuig heel makkelijk je ski’s meenemen. Vergelijk ook even de tarieven van treinen naar de wintersport bij NS International.

 

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *