Shadow

De beste aanbiedingen voor wintersport in de kerstvakantie 2023 in Frankrijk

Wie met kerst 2023 – 2024 op wintersport in Frankrijk wil, kan nu al aanbiedingen voor de wintersport vakantie boeken. Profiteer vandaag nog van vroegboek aanbiedingen voor wintersport in de kerstvakantie 2023!

Kerst 2023 valt op maandag 25 december en dinsdag 26 december 2023. Dat betekent ook dat oud en nieuw 2023-2024 op zondag 31 december en maandag 1 januari 2024 valt.

Op wintersport in de kerstvakantie bij de kerstman in Les Gets
Op wintersport in de kerstvakantie bij de kerstman in Les Gets in Les Portes du Soleil. © G. Place/OT Les Gets

Op wintersport in de kerstvakantie 2023: de data

De kerstvakantie 2023 – 2024 voor zowel basis- als voortgezet onderwijs loopt van zaterdag 23 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024. En die data zijn eigenlijk ideaal, want de kerst en oud en nieuw van vorig jaar vielen precies in het weekend. Daardoor vielen de wisseldagen in de wintersportgebieden samen met kerst en de jaarwisseling. Tip: In Frankrijk woont de kerstman in Les Gets. Dit dorp in Les Portes du Soleil is dus een ideale bestemming om de kerstvakantie in Frankrijk door te brengen.

Ga je in de eerste week van de kerstvakantie op wintersport? Dan kun je vrijdagavond 22 december met de auto vertrekken of zaterdag 23 december overdag met de Ski Thalys/Eurostar Snow naar Frankrijk reizen. Die rijdt namelijk op zaterdag overdag, zodat je op ruim op tijd voor kerst in Frankrijk bent. Een beter begin van je wintersport in de kerstvakantie kunnen wij ons niet voorstellen. En als je met de Ski Thalys reist, vertrek je zaterdagmiddag 30 december weer naar huis.

Met oud en nieuw op wintersport in Frankrijk

Ga je in de tweede week van de kerstvakantie op wintersport om oud en nieuw 2023 – 2024 in Frankrijk te vieren? Dan kun je op vrijdagavond 29 december met de auto vertrekken vanuit Nederland. Of je pakt natuurlijk op zaterdag 30 december de Eurostar Snow. Die komt, afhankelijk van je eindbestemming tussen half één en half drie ’s middags aan in Frankrijk. Dan kun je de volgende dag lekker op oudejaarsdag de piste op en ’s avonds oud en nieuw in Frankrijk vieren.

Of ben jij iemand die liever in krokusvakantie op wintersport in Frankrijk gaat?

Wintersport in de kerstvakantie 2023: vroegboek aanbiedingen nu boeken

Ga jij met kerst 2023 of oud en nieuw 2023-2024 op wintersport? Dan kun je nu al aanbiedingen met vroegboekkorting boeken bij een aantal touroperators. Je krijgt dan soms tientallen procenten vroegboek korting! Via SnowtrexTUI, De Jong IntraSummittravel en Booking.com kun je reserveren voor beide weken van de kerstvakantie 2023. Ook bij diverse aanbieders van chalets en vakantiehuizen, zoals Chalet.nl en Belvilla kun je nu al je aanbiedingen voor wintersport met kerst in 2023 boeken.

Op wintersport met kerst: trein of vliegen?

Tijdens de kerst staan er altijd flinke files naar de wintersport. Je kunt de files omzeilen door met de trein of het vliegtuig naar de wintersport te gaan. De Ski Thalys, die tegenwoordig Eurostar Snow heet, rijdt altijd op zaterdag. Ook wie met het vliegtuig op wintersport gaat, kan op zaterdag vliegen naar Frankrijk. Hou er rekening mee dat tickets voor treinen en vliegtuigen duurder kunnen zijn vanwege een toeslag voor kerst en nieuwjaarsdag. Afhankelijk van de ligging van je skigebied kun je vliegen naar Grenoble of Genève. Ga jij met kerst 2023 naar een van de Franse skigebieden of liever met oud en nieuw?

In de tweede week van de kerstvakantie op wintersport: oud en nieuw in Frankrijk

Wie in de tweede week van de kerstvakantie 2023 op wintersport in Frankrijk gaat, hoeft dus niet zoals in voorgaande jaren gebeurde, oud en nieuw ergens onderweg vieren. En het mooie is dat je pas op zaterdag 6 of zondag 7 januari 2024 weer uit je accommodatie hoeft te vertrekken.

Wanneer gaan de Fransen op wintersport in de kerstvakantie?

Het valt niet te voorspellen of de meeste mensen met kerst of met oud en nieuw 2023-2024 op wintersport gaan. Het kan wel met kerst iets rustiger en met oud en nieuw iets drukker zijn op de pistes in Frankrijk. De Franse schoolvakanties met kerst duren soms 1 week, soms 2 weken. Dit jaar duurt de Franse schoolvakantie met kerst, net als bij ons, twee weken, dus de drukte kan zich wat meer spreiden.

Meer nieuws over wintersport in Frankrijk. Lees ook: Wintersport in de krokusvakantie.

 

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.