Shadow

De beste aanbiedingen voor wintersport in de kerstvakantie 2022 in Frankrijk

Wie met kerst 2022 – 2023 op wintersport in Frankrijk wil, kan nu al aanbiedingen voor de wintersport vakantie boeken. Profiteer vandaag nog van vroegboek aanbiedingen voor wintersport in de kerstvakantie 2022!

Op wintersport in de kerstvakantie bij de kerstman in Les Gets
Op wintersport in de kerstvakantie bij de kerstman in Les Gets in Les Portes du Soleil. © G. Place/OT Les Gets

Kerst 2022 valt op zondag 25 december en maandag 26 december 2022. Dat betekent ook dat oud en nieuw 2022-2023 op zaterdag 31 december en zondag 1 januari 2023 valt.

Op wintersport in de kerstvakantie 2022: de data

De kerstvakantie 2022 – 2023 voor zowel basis- als voortgezet onderwijs loopt van zaterdag 24 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023. En die data zijn eigenlijk ideaal, want de kerst en oud en nieuw van vorig jaar vielen precies in het weekend. Daardoor vielen de wisseldagen in de wintersportgebieden samen met kerst en de jaarwisseling. Tip: In Frankrijk woont de kerstman in Les Gets. Dit dorp in Les Portes du Soleil is dus een ideale bestemming om de kerstvakantie in Frankrijk door te brengen.

Ga je in de eerste week van de kerstvakantie op wintersport? Dan kun je vrijdagavond 23 december met de auto vertrekken of zaterdag 24 december overdag met de Ski Thalys naar Frankrijk reizen. Die rijdt namelijk op zaterdag overdag, zodat je op kerstavond in Frankrijk al aan het kerstdiner kunt zitten. Een beter begin van je wintersport in de kerstvakantie kunnen wij ons niet voorstellen. Maar als je met de Ski Thalys reist, moet je op de terugweg, op oudejaarsdag, wel opletten. De Ski Thalys vertrekt rond half vier uit Frankrijk en komt een kwartier na middernacht in Amsterdam aan. Alleen rijden er in Nederland op oudejaarsdag na 20.00 uur geen treinen meer. Even checken bij het boeken dus.

Met oud en nieuw op wintersport in Frankrijk

Ga je in de tweede week van de kerstvakantie op wintersport om oud en nieuw 2022 – 2023 in Frankrijk te vieren? Dan kun je op vrijdagavond 30 december met de auto vertrekken vanuit Nederland. Of je pakt natuurlijk op oudejaarsdag de Ski Thalys. Die komt, afhankelijk van je eindbestemming tussen half één en half drie ’s middags aan in Frankrijk, dus dan ben je ruim op tijd voor de oliebollen op je wintersportbestemming in Frankrijk.

Of ben jij iemand die liever in krokusvakantie op wintersport in Frankrijk gaat?

Wintersport in de kerstvakantie 2022: vroegboek aanbiedingen nu boeken

Ga jij met kerst 2022 of oud en nieuw 2022-2023 op wintersport? Dan kun je nu al aanbiedingen met vroegboekkorting boeken bij een aantal touroperators. Je krijgt dan soms tientallen procenten vroegboek korting! Via SnowtrexTUI, De Jong IntraSummittravel en Booking.com kun je reserveren voor beide weken van de kerstvakantie 2022. Ook bij diverse aanbieders van chalets en vakantiehuizen, zoals Chalet.nl en Belvilla kun je nu al je aanbiedingen voor wintersport met kerst in 2022 boeken.

Rond kerst 2021 boekten veel Nederlanders die eigenlijk naar Oostenrijk wilden gaan, last minute een wintersport met kerst in Frankrijk, vanwege plotseling veranderde coronaregels in Oostenrijk. Veel Frankrijkgangers hadden mazzel, omdat er nog behoorlijk wat last-minute aanbiedingen voor de kerstvakantie in Frankrijk waren. Uiteraard valt nog niet te voorspellen of dat dit keer weer zo zal zijn. Lees ook alvast informatie over de coronaregels in Frankrijk.

Op wintersport met kerst: trein of vliegen?

Tijdens de kerst staan er altijd flinke files naar de wintersport. Je kunt de files omzeilen door met de trein of het vliegtuig naar de wintersport te gaan. De Ski Thalys rijdt altijd op zaterdag. Ook wie met het vliegtuig op wintersport gaat, kan op zaterdag vliegen naar Frankrijk. Hou er rekening mee dat tickets voor treinen en vliegtuigen duurder kunnen zijn vanwege een toeslag voor kerst en nieuwjaarsdag. Afhankelijk van de ligging van je skigebied kun je vliegen naar Grenoble of Genève. Ga jij met kerst 2022 naar een van de Franse skigebieden of liever met oud en nieuw?

In de tweede week van de kerstvakantie op wintersport: oud en nieuw in Frankrijk

Wie in de tweede week van de kerstvakantie 2022 op wintersport in Frankrijk gaat, hoeft dus niet zoals vorig jaar oud en nieuw ergens onderweg vieren. En het mooie is dat je pas op zaterdag 7 of zondag 8 januari 2023 weer uit je accommodatie hoeft te vertrekken.

Het valt niet te voorspellen of de meeste mensen met kerst of met oud en nieuw 2022-2023 op wintersport gaan. Het kan wel met kerst iets rustiger en met oud en nieuw iets drukker zijn op de pistes in Frankrijk in vergelijking met vorig jaar. De Franse schoolvakanties met kerst duren soms 1 week, soms 2 weken. Dit jaar duurt de Franse kerstvakantie, net als bij ons, twee weken. De kans bestaat dus dat het in de Franse skigebieden in de week van kerst deze keer wat rustiger is dan met oud en nieuw.

Meer nieuws over wintersport in Frankrijk. Lees ook: Wintersport in de krokusvakantie.

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.