Shadow

De beste aanbiedingen voor wintersport in de kerstvakantie 2021 in Frankrijk

Wie met kerst 2021 – 2022 op wintersport in Frankrijk wil, kan nu al aanbiedingen voor de wintersport vakantie boeken. Profiteer vandaag nog van vroegboek aanbiedingen voor wintersport in de kerstvakantie 2021!

Op wintersport in de kerstvakantie bij de kerstman in Les Gets
Op wintersport in de kerstvakantie bij de kerstman in Les Gets in Les Portes du Soleil. © G. Place/OT Les Gets

Kerst 2021 valt op zaterdag 25 december en zondag 26 december 2021. Dat betekent ook dat oud en nieuw 2021-2022 op vrijdag 31 december en zaterdag 1 januari 2022 valt.

Op wintersport in de kerstvakantie 2021: de data

De kerstvakantie 2021 – 2022 voor zowel basis- als voortgezet onderwijs loopt van zaterdag 25 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022. Wie in de kerstvakantie 2021 – 2022 op wintersport naar Frankrijk wil, staat voor een lastige keuze. Kerst 2021 valt namelijk op zaterda 25 december en oudejaarsdag valt op vrijdag 31 december. Tip: In Frankrijk woont de kerstman in Les Gets. Dit dorp in Les Portes du Soleil is dus een ideale bestemming om de kerstvakantie in Frankrijk door te brengen.

Ga je in de eerste week van de kerstvakantie op wintersport? Dan zit je op kerstavond en eerste kerstdag in de auto. Je kunt dan overwegen om de Ski Thalys naar Frankrijk te pakken. Die rijdt namelijk op zaterdag overdag, zodat je op kerstavond in Nederland nog een kerstdiner kunt hebben.

Met oud en nieuw op wintersport in Frankrijk

Ga je in de tweede week van de kerstvakantie op wintersport om oud en nieuw 2021 – 2022 in Frankrijk te vieren? Dan kun je op vrijdagavond 31 december vertrekken vanuit Nederland. Je zit dan tijdens de jaarwisseling ergens op de Franse péage of in een overnachtingshotel. Misschien toch maar een goede reden om deze in de krokusvakantie op wintersport in Frankrijk te gaan?

Wintersport in de kerstvakantie 2021: vroegboek aanbiedingen nu boeken

Ga jij met kerst 2021 of oud en nieuw 2021-2022 op wintersport? Dan kun je nu al aanbiedingen met vroegboekkorting boeken bij een aantal touroperators. Je krijgt dan soms tientallen procenten vroegboek korting! Via Wintertrex, TUI, De Jong Intra, Summittravel en Booking.com kun je reserveren voor beide weken van de kerstvakantie 2019. Ook bij diverse aanbieders van chalets en vakantiehuizen, zoals Chalet.nl en Belvilla kun je nu al je aanbiedingen voor wintersport met kerst in 2021 boeken.

Op wintersport met kerst: trein of vliegen?

Tijdens de kerst staan er altijd flinke files naar de wintersport. Je kunt de files omzeilen door met de trein of het vliegtuig naar de wintersport te gaan. De Ski Thalys rijdt altijd op zaterdag. Ook wie met het vliegtuig op wintersport gaat, kan op zaterdag vliegen naar Frankrijk. Hou er rekening mee dat tickets voor treinen en vliegtuigen duurder kunnen zijn vanwege een toeslag voor kerst en nieuwjaarsdag. Afhankelijk van de ligging van je skigebied kun je vliegen naar Grenoble of Genève. Ga jij met kerst 2021 naar een van de Franse skigebieden of liever met oud en nieuw?

In de tweede week van de kerstvakantie op wintersport: oud en nieuw in Frankrijk

Wie in de tweede week van de kerstvakantie 2021 op wintersport in Frankrijk gaat, moet zoals gezegd oud en nieuw 2021-2022 ergens onderweg vieren. Maar je kunt natuurlijk ook je vakantie met een dag inkorten en pas op nieuwjaarsdag of zondag 2 januari 2022 vertrekken.

Het valt niet te voorspellen of de meeste mensen met kerst of met oud en nieuw 2021-2022 op wintersport gaan. Het kan wel met kerst iets rustiger en met oud en nieuw iets drukker zijn op de pistes in Frankrijk in vergelijking met vorig jaar. De Franse schoolvakanties met kerst duren soms 1 week, soms 2 weken. Dit jaar duurt de Franse kerstvakantie. net als bij ons, twee weken. De kans bestaat dus dat het in de Franse skigebieden in de week van kerst deze keer wat rustiger is dan met oud en nieuw.

Meer nieuws over wintersport in Frankrijk. Lees ook: Wintersport in de krokusvakantie.

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.