Shadow

De beste aanbiedingen voor wintersport in de kerstvakantie 2024 in Frankrijk

Wie met kerst 2024 – 2025 op wintersport in Frankrijk wil, kan nu al aanbiedingen voor de wintersport vakantie boeken. Profiteer vandaag nog van vroegboek aanbiedingen voor wintersport in de kerstvakantie 2024!

Kerst 2024 valt op woensdag 25 december en donderdag 26 december 2024. Dat betekent ook dat oud en nieuw 2024-2025 op dinsdag 31 december en woensdag 1 januari 2025 valt.

Op wintersport in de kerstvakantie bij de kerstman in Les Gets
Op wintersport in de kerstvakantie bij de kerstman in Les Gets in Les Portes du Soleil. © G. Place/OT Les Gets

Op wintersport in de kerstvakantie 2024: de data

De kerstvakantie 2024 – 2025 voor zowel basis- als voortgezet onderwijs loopt van zaterdag 21 december 2024 tot en met zondag 5 januari 2025. En die data zijn eigenlijk ideaal, want als de kerst en oud en nieuw precies in het weekend vallen, moeten veel wintersporters tijdens de feestdagen de weg op. Maar de kerst 2024 en de jaarwisseling 2024-2025 vallen dus midden in de week. Pas in 2026 valt kerst weer in het weekend. Tip: In Frankrijk woont de kerstman in Les Gets. Dit dorp in Les Portes du Soleil is dus een ideale bestemming om de kerstvakantie in Frankrijk door te brengen.

Ga je in de eerste week van de kerstvakantie op wintersport? Dan kun je vrijdagavond 20 december met de auto vertrekken of zaterdag 21 december overdag met de Ski Thalys/Eurostar Snow naar Frankrijk reizen. Die rijdt namelijk op zaterdag overdag, zodat je op ruim op tijd voor kerst in Frankrijk bent. Een beter begin van je wintersport in de kerstvakantie kunnen wij ons niet voorstellen. En als je met de Ski Thalys reist, vertrek je zaterdagmiddag 28 december weer naar huis.

Met oud en nieuw op wintersport in Frankrijk

Ga je in de tweede week van de kerstvakantie op wintersport om oud en nieuw 2024 – 2025 in Frankrijk te vieren? Dan kun je op vrijdagavond 27 december met de auto vertrekken vanuit Nederland. Of je pakt natuurlijk op zaterdag 28 december de Eurostar Snow. Die komt, afhankelijk van je eindbestemming tussen half één en half drie ‘s middags aan in Frankrijk. Dan kun je de volgende dag lekker de piste op.

Of ben jij iemand die liever in krokusvakantie op wintersport in Frankrijk gaat?

Wintersport in de kerstvakantie 2024: vroegboek aanbiedingen nu boeken

Ga jij met kerst 2024 of oud en nieuw 2024-2025 op wintersport? Dan kun je nu al aanbiedingen met vroegboekkorting boeken bij een aantal touroperators. Bij Summittravel kun je al sinds begin februari wintersportvakanties voor de winter van 2024-2025 boeken. Je krijgt dan soms tientallen procenten vroegboek korting! Via SnowtrexTUI, De Jong IntraSummittravel en Booking.com kun je reserveren voor beide weken van de kerstvakantie 2024. Ook bij diverse aanbieders van chalets en vakantiehuizen, zoals Chalet.nl, kun je nu al je aanbiedingen voor wintersport met kerst in 2024 boeken.

Op wintersport met kerst: trein of vliegen?

Tijdens de kerst staan er altijd flinke files naar de wintersport. Je kunt de files omzeilen door met de trein of het vliegtuig naar de wintersport te gaan. De Ski Thalys, die tegenwoordig Eurostar Snow heet, rijdt altijd op zaterdag. Ook wie met het vliegtuig op wintersport gaat, kan op zaterdag vliegen naar Frankrijk. Hou er rekening mee dat tickets voor treinen en vliegtuigen duurder kunnen zijn vanwege een toeslag voor kerst en nieuwjaarsdag. Afhankelijk van de ligging van je skigebied kun je vliegen naar Grenoble of Genève. Ga jij met kerst 2024 naar een van de Franse skigebieden of liever met oud en nieuw?

In de tweede week van de kerstvakantie op wintersport: oud en nieuw in Frankrijk

Wie in de tweede week van de kerstvakantie 2024 op wintersport in Frankrijk gaat, hoeft dus niet zoals in voorgaande jaren gebeurde, oud en nieuw ergens onderweg vieren. En het mooie is dat je pas op zaterdag 4 of zondag 5 januari 2024 weer uit je accommodatie hoeft te vertrekken.

Wanneer gaan de Fransen op wintersport in de kerstvakantie?

De Fransen hebben soms 1 week kerstvakantie en soms 2 weken. De Franse schoolvakantie met kerst in 2024-2025 duurt net als bij ons twee weken. Dat betekent dat Franse wintersporters waarschijnlijk zelf ook verspreid over twee weken op skivakantie gaan. Daardoor is het wellicht wat minder druk op de skipistes.

Meer nieuws over wintersport in Frankrijk. Lees ook: Wintersport in de krokusvakantie.

 

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.