Shadow

Treintickets Ski Thalys winter 2022-2023 weer te boeken vanaf 65 euro

Goedkoop met de trein op wintersport naar Frankrijk? Treintickets voor de Ski Thalys zijn vanaf 65 euro te boeken voor het winterseizoen 2022-2023. Kinderen reizen met de Ski Thalys al vanaf 55 euro enkele reis. Boeken voor de Ski Thalys kan sinds 6 oktober 2022.

Ski Thalys rijdt weer in de hele winter van 2022-2023

Na een winter van lockdowns en beperkingen rijdt de Ski Thalys in de winter van 2022-2023 weer elke zaterdag vanaf 24 december 2024 tot en met 18 maart 2023 naar de Franse skigebieden. Wie dus in de kerstvakantie wil skiën in Frankrijk, is al voor eerste kerstdag 2022 op z’n bestemming.

De terugreizen met de Ski Thalys vinden plaats van 31 december 2022 tot en met 25 maart 2023. Zorg er bij de terugreis naar Nederland op 31 december wel voor dat iemand je vanaf het station kan ophalen, want na 20.00 uur rijden er in Nederland geen treinen meer.

Trein tickets Ski Thalys vergelijken en boeken

Treintickets voor de Ski Thalys zijn in 2022 vanaf 6 oktober te boeken. En wie vroeg boekt, reist nog goedkoper met de Ski Thalys. Opvallend in deze tijden van inflatie en prijsstijgingen is dat de vanaf-prijs voor Standaard- en Comfort-tickets voor de Ski Thalys niet gewijzigd zijn ten opzichte van de vorige winter. Standaard-tickets zijn verkrijgbaar vanaf 65 euro enkele reis. Kaartjes voor kinderen zijn te koop vanaf 55 euro voor een enkele reis. Treintickets zijn te boeken via NS International.

Standaard, Comfort en Premium tickets voor de Ski Thalys

Bij het boeken van de Ski Thalys kun je kiezen uit de Standaard-klasse, de Comfort Klasse / 2e klasse en de Premium Klasse / 1e klasse. Treintickets voor de Standaard-klasse kun je boeken vanaf 65 euro enkele reis. Alle stoelen hebben stopcontacten en overal heb je wifi.

De Comfort Klasse in de Ski Thalys

De Comfort Klasse biedt meer ruimte in de trein en je hebt toegang tot speciale diensten, zoals een welkomstbalie op het perron. In de trein heb je met de Comfort Klasse snellere wifi. Het tarief voor de Comfort-klasse begint bij 109 euro enkele reis.

De Premium Klasse van de Ski Thalys

Bij de Premium klasse krijg je een ontbijt aangeboden vanaf Brussel en een welkomstdrankje bij Chambéry. Op de terugweg krijg je een welkomstdrankje bij vertrek uit Chambéry en daarna een diner bij je stoel. Ook heb je meer ruimte en krijg je meer flexibiliteit bij het wijzigen van je reis. Verder heb je nog snellere wifi met meer data en mag je gebruik maken van de digitale persmap via de e-Press&More app. Treintickets voor de Ski Thalys Premium-klasse beginnen bij 139 euro enkele reis.

Dit kan je ook interesseren:  Tips: veilig autorijden in de sneeuw

Met de Ski Thalys reis je al vanaf 65 euro enkele reis comfortabel naar de wintersport in Frankrijk. Wifi in de Ski Thalys is in alle klassen gratis. Kinderen reizen met korting. Kinderkaartjes voor de Ski Thalys zijn al verkrijgbaar vanaf 55 euro. Bekijk ticketprijzen en boek via NS International.

Je kunt nog meer besparen als je met de Ski Thalys reist. Als je de prijs voor je treinticket hebt opgezocht, vergeet dan niet aan te vinken of je een kortingskaart van bijvoorbeeld NS heeft en of je met kinderen reist. Lees meer over wintersport met kinderen in Frankrijk.

Waar stopt de Ski Thalys in de winter van 2022-2023?

De Ski Thalys stopt in de winter van 2022-2023 op de volgende stations:

 • Amsterdam Centraal
 • Schiphol
 • Rotterdam Centraal
 • Antwerpen Centraal
 • Brussel-Zuid / Midi
 • Chambéry
 • Albertville
 • Moutiers
 • Aime La Plagne
 • Landry
 • Bourg-Saint-Maurice.

Vertrek- en aankomsttijden van de Ski Thalys

Volgens de dienstregeling vertrekt de Ski Thalys om 5.39 uur uit Amsterdam Centraal en komt de wintersporttrein om 14.35 uur aan in Bourg-Saint-Maurice. Je staat dus in zeven uur reizen vanuit Nederland in de Franse sneeuw. De trein gaat diezelfde middag vanaf 15.38 uur terug naar Nederland waar je om 00.13 uur in Amsterdam-Centraal aankomt.

Bestemmingen Ski Thalys

Met de Ski Thalys zijn tal van wintersportgebieden in Frankrijk uitstekend te bereiken. Vanuit Moutiers kun je aansluitend busvervoer bijboeken naar Courchevel, Valmorel, Champagny, Méribel, Mottaret, La Tania, Les Menuires en Val Thorens. Vanuit Aime La Plagne kun je met de bus laar La Plagne en Belle Plagne in skigebied Paradiski.

Ga je naar Les Arcs in skigebied Paradiski? Dan moet je uitstappen in Bourg-Saint Maurice. Vanaf het station van Bourg St. Maurice kun je via een loopbrug naar de funicular lopen. Die brengt je in tien minuten naar Arc 1600. Vanuit Arc 1600 kun je tot in de avond met de skibus naar Arc 1800, Arc 1950 en Arc 2000. Vanaf het station van Bourg-Saint Maurice rijden ook bussen naar Val d’Isere, Tignes en La Rosière.

Dit kan je ook interesseren:  Vliegen naar de wintersport in Frankrijk

Thalys Sneeuw annuleren?

De Ski Thalys wordt tegenwoordig de Thalys Sneeuw genoemd. Nu zijn er in de afgelopen coronajaren heel wat wintersportvakanties niet doorgegaan. Maar met de Thalys Sneeuw kun je tickets voor de Standaard- en Comfort-klasse gratis annuleren tot zeven dagen voor vertrek. Bij Premium tickets geldt dit tot en met één uur na vertrek. 

Voordelen van reizen met de Ski Thalys naar de wintersport in Frankrijk

Maar reizen met de Ski Thalys naar de Franse skigebieden heeft meer voordelen. Je hebt niet te maken met hoge brandstofprijzen, tol, gedoe met sneeuwkettingen en files, maar komt uitgerust aan op je bestemming. Skihosts in hun herkenbare rode uniformen helpen om je ski-uitrusting in de trein op te bergen en uit te laden. Maar ook vliegen naar de wintersport of de buspendel naar Frankrijk hebben voordelen. Vergelijk dus alle prijzen, reisdata en mogelijkheden.

Bovendien is de reizen met de Ski Thalys heel duurzaam. Sinds januari 2020 rijden alle Thalys-treinen op 100 procent groene wind- en zonnestroom uit Europa.

Ski’s meenemen in de Ski Thalys

Met de Ski Thalys op wintersport? Dan kunnen ski’s of snowboard gewoon mee. Je mag maximaal een set ski’s, een koffer en een stuk handbagage per persoon meenemen. In bepaalde rijtuigen zijn speciale ruimtes voor het opbergen van ski’s.

Last minute met de Ski Thalys

Heb je een last minute wintersport naar Frankrijk geboekt? Dan kun je ook zelf de Ski Thalys last minute boeken en zelf je trein tickets voor de Ski Thalys printen. Reserveren voor de Ski Thalys is verplicht.

Lees meer nieuws over wintersport in Frankrijk.

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *

Deel dit met je vrienden!