Shadow

De Milieusticker wordt steeds populairder

Sinds een paar jaar is het in sommige Franse steden verplicht om een milieusticker te hebben op uw auto. Er zijn zes verschillende milieustickers. Welke sticker u krijgt toegewezen hangt af van wat voor voertuig u heeft, wat de uitstoot is en hoe oud het voertuig is. Zo kunnen auto’s ouder dan 1997 bijvoorbeeld géén milieusticker krijgen.

©Vignet-bestellen Paul Koeton
© VignetBestellen.nl

Eenmaal in het bezit van een milieusticker is deze geldig in heel Frankrijk, maar de beperkingen die voor een sticker gelden, kunnen per stad verschillen. Dat is bijvoorbeeld het geval als er veel smog (‘pics de pollution’) in de lucht hangt.

In tegenstelling tot het Zwitserse of Oostenrijkse autobahnvignet, is het niet mogelijk de Franse milieusticker af te halen bij de ANWB, GWK-vestiging, tankstation of tolwegkantoor.

Boetes voor ontbreken milieusticker

Niet iedere wintersporter die naar Frankrijk rijdt met een voertuig, weet dat hij/zij een milieusticker nodig heeft, laat staan waar de milieuzones zich bevinden. Frankrijk kent naast permanente zones ook een aantal tijdelijke milieuzones. Bent u niet in het bezit van een milieusticker? Dan riskeert u een boete van €68,- of hoger.

Lees dus voor u vertrekt waar de milieuzones zich bevinden en bestel een ‘certificat qualité de l’air’. Voor de prijs, nog geen 5 euro, hoeft u het niet te laten. En voor dat bedrag wilt u niet het risico lopen per ongeluk in een milieuzone terecht te komen.

Het kan namelijk zomaar zijn dat u onderweg een flinke file krijgt en door de routenavigatie door een binnenstad wordt geleid. Dan zou u best wel eens een milieusticker nodig kunnen hebben. Ook als u een overnachtingsadres in de stad hebt gepland, moet u in een aantal Franse steden over een milieusticker beschikken.

Dit kan je ook interesseren:  Wat moet je verplicht op en aan je auto hebben in wintersportlanden?

Waar milieusticker Frankrijk bestellen?

De Milieusticker Frankrijk is alleen verkrijgbaar bij de Franse overheid. Bestellen kan alleen online via de officiële website, die overigens niet in het Nederlands beschikbaar is. U kunt daar alléén betalen met creditcard.

Vignet Frankrijk Specialist

Bent u de Engelse taal niet machtig of heeft u geen creditcard, dan kunt u ook géén Milieusticker aanvragen via de officiële website. Wel zijn er diverse Nederlandstalige aanbieders bij wie je de milieusticker kunt bestellen.

Zij helpen Nederlandse wintersporters die op reis gaan naar Frankrijk met het verkrijgen van het officiële milieuvignet. De aanvraagservice neemt de volledige aanvraag voor u uit handen en regelt dat de raamsticker netjes bij u per post wordt afgeleverd. Ook ontvangt u van hen zelfs de tijdelijke milieusticker per e-mail.

 

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.