Shadow

Wintersport in de krokusvakantie 2021

Het is nog onduidelijk of Nederlanders op wintersport in de krokusvakantie 2021 kunnen. De Franse regering heeft 20 januari besloten dat de skiliften voor onbepaalde tijd gesloten moeten blijven. De Franse staatssecretaris voor toerisme, Jean-Baptiste Lemoyne, noemde zelfs heropening van de skiliften half of eind februari onwaarschijnlijk.

Dit zijn de data van de krokusvakantie 2021: regio zuid heeft krokusvakantie van 13 tot en met 21 februari 2021. In die week is het ook carnaval. Regio midden en noord krijgen in 2021 krokusvakantie van zaterdag 20 tot en met zondag 28 februari 2021. Omdat twee regio’s tegelijk krokusvakantie hebben, kan het in die tweede week dus erg druk worden in de Franse skigebieden.

Wintersport in de krokusvakantie in Frankrijk © WintersportFrankrijkGids.nl
Wintersport in de krokusvakantie in Frankrijk in Flaine © WintersportFrankrijkGids.nl

Wanneer op wintersport in de krokusvakantie 2021?

De krokusvakantie 2021 begint voor het basis- en voortgezet onderwijs in de regio zuid in dezelfde week als carnaval. Daardoor wordt de krokusvakantie niet over drie, maar over twee weken uitgesmeerd. Dat was ook het geval met de voorjaarsvakantie in 2020 en zal ook in 2022 zo zijn. De voorjaarsvakantie voor regio zuid loopt dus van 13 tot en met 21 februari 2021. Scholen in de regio’s midden en noord sluiten een week later de deuren. Scholieren hebben daar van 20 tot en met 28 februari 2021 krokusvakantie.

Carnaval 2021 duurt van zondag 14 tot en met dinsdag 16 februari 2021. Dat valt dus midden in de krokusvakantie voor de regio zuid. Daardoor spreidt de krokusvakantie zich in 2021 niet over drie, maar over twee weken uit. Wellicht leidt dat tot extra drukte in de skigebieden, dus boek je krokusvakantie 2021 vroeg.

Hotel of chalet in de krokusvakantie boeken

Zoek je een hotel, appartement of chalet in de krokusvakantie 2021? De meeste reisorganisaties hebben doorgaans al vanaf de zomer nieuw aanbod voor de wintersport in de krokusvakantie 2021. Maar nu al kun je bij Wintertrex je krokusvakantie 2021 boeken, want bij deze reisaanbieder kun je al tot en met mei 2021 wintersportaanbiedingen zoeken. Kijk voor aanbiedingen bij Belvilla, TUI, De Jong Intra, PharosReizen/ANWB en Summittravel.

Of kijk ook eens naar de aanbiedingen van Skichalets. Bij deze reisorganisatie kun je chalets met catering boeken. Je hoeft dan tijdens de krokusvakantie niet zelf te koken, maar hebt wel het gemak van een comfortabel chalet. Voor all inclusive hotels in de krokusvakantie 2021 kunt u ook boeken bij Club Med, maar kijk ook even naar de aanbieding van Club Robinson (alleen in Oostenrijk en Zwitserland). Bij hotelboekingssites als Booking kun je ook hotels voor de krokusvakantie boeken. Bij Interbus kun je buspendels naar Frankrijk boeken.

Voor- en nadelen van wintersport in de krokusvakantie 2021

Wie gebonden is aan de krokusvakantie voor z’n wintersport kan onderweg waarschijnlijk lange files tegemoet zien. Overweeg daarom eens te vliegen naar de wintersport. Het is goedkoper dan je denkt. Ook is het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden dan in een andere periode. Dat zal tijdens de voorjaarsvakantie van 2021 zeker het geval zijn, omdat de Nederlandse krokusvakantie in slechts twee in plaats van drie weken valt.

Maar wintersport in de krokusvakantie heeft ook voordelen. In februari en zeker begin maart lengen de dagen al weer. Dan is het heerlijk om in de krokusvakantie lekker op wintersport te gaan. Bovendien heb je een grote kans dat er in de voorjaarsvakantie 2021 een flink pak sneeuw ligt. Over het algemeen zijn de wintersportomstandigheden in Frankrijk tijdens de krokusvakantie prima. Dat komt doordat veel Franse skigebieden hoog liggen.

Krokusvakantie 2021 in andere landen

In België valt de krokusvakantie 2021 samen met carnaval. De Belgen krijgen dus krokusvakantie met de Nederlandse voorjaarsvakantie van de regio’s zuid-Nederland, dus van 13 tot en met 21 februari 2021. In Duitsland verschilt de krokusvakantie per deelstaat. In Frankrijk valt de voorjaarsvakantie altijd eind april. Maar de Franse scholen houden wel een wintervakantie. Daarvoor is het land in drie zones verdeeld: A, B en C. Parijs ligt in zone C. In zone A liggen onder meer de regio’s Besancon, Bordeaux, Limoges, Grenoble en Lyon. De scholen daar hebben wintervakantie van 7 tot en met 21 februari 2021, dus tegelijk met de Nederlandse regio Zuid en de Belgen.

Noord-Frankrijk en de regio rondom Nice en Marseille (het zuidoosten van Frankrijk) heeft wintervakantie van 21 februari tot en met 7 maart 2021. De eerste week overlapt dus met de Nederlandse voorjaarsvakantie voor de regio’s midden en noord. De scholen in het zuiden rondom Toulouse en Montpellier en de regio Groot-Parijs hebben wintervakantie van 14 tot en met 28 februari 2021. Dat valt dus samen met de krokusvakantie in Nederland.

Deel dit met je vrienden!