Shadow

Wintersport in de krokusvakantie 2022

De krokusvakantie 2022 is nog ver weg, maar ervaren wintersporters weten: wintersport voor de krokusvakantie moet je vroeg boeken. Lees wanneer de krokusvakantie 2022 valt en waar je nu al een hotel, appartement of chalet voor de krokusvakantie 2022 kunt boeken.

Dit zijn de data van de krokusvakantie 2022: regio noord heeft krokusvakantie van zaterdag 19 tot en met zondag 27 februari 2022. Regio midden en zuid krijgen in 2022 krokusvakantie van zaterdag 26 februari tot en met zondag 6 maart 2022. Omdat twee regio’s tegelijk krokusvakantie hebben, kan het in die tweede week dus erg druk worden in de Franse skigebieden. Bovendien is carnaval in 2022 van 26 februari tot en met dinsdag 1 maart, dus precies in het begin van de voorjaarsvakantie van de regio’s midden en zuid.

Wanneer op wintersport in de krokusvakantie 2022?

Wintersport in de krokusvakantie in Frankrijk © WintersportFrankrijkGids.nl
Wintersport in de krokusvakantie in Frankrijk in Flaine © WintersportFrankrijkGids.nl

De krokusvakantie 2022 begint voor het basis- en voortgezet onderwijs in de regio zuid in dezelfde week als carnaval. Daardoor wordt de krokusvakantie niet over drie, maar over twee weken uitgesmeerd. Dat was ook het geval met de voorjaarsvakantie in 2020 en 2021 en zal ook in 2022 zo zijn. 

Carnaval 2022 duurt van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart 2021. Dat valt dus midden in de krokusvakantie voor de regio zuid. Wellicht leidt dat tot extra drukte in de skigebieden, dus boek je krokusvakantie 2022 vroeg.

Wintersport hotel of appartement in de krokusvakantie boeken

Zoek je een hotel, appartement of chalet in de krokusvakantie 2022? De meeste reisorganisaties hebben doorgaans al vanaf de zomer nieuw aanbod voor de wintersport in de krokusvakantie 2022. Nu al kun je bij Wintertrex je krokusvakantie 2022 boeken, want bij deze reisaanbieder kun je al tot en met mei 2022 wintersportaanbiedingen zoeken. Kijk voor aanbiedingen bij TUIDe Jong Intra, Travelski en Summittravel. Die laatste reisorganisatie heeft heel handig alle aanbiedingen voor de krokusvakantie per regio gesorteerd. De merken Snowtime, Bizztravel en Pharosreizen zijn van de markt gehaald, dus daar kun je niet meer boeken.

Voor all inclusive hotels in de krokusvakantie 2022 kun je ook boeken bij Club Med. Bij hotelboekingssites als Booking.com kun je ook hotels, chalets en appartementen voor de krokusvakantie boeken. Je kunt dan ook losse dagen boeken, bijvoorbeeld van zondag tot woensdag of van zondag tot zondag.

Chalet boeken in de krokusvakantie 2022

Bij Interhome, Belvilla, Chalet.nl en Chalet.nu kun je aanbiedingen voor chalets in de krokusvakantie boeken. Geen zin om tijdens je vakantie boodschappen te doen of te koken, maar wil je wel een comfortabel chalet? Boek dan een chalet met catering. De chaletkok zorgt dan voor de boodschappen en kookt elke avond een heerlijk diner. Ideaal als je met een groep of een aantal families op wintersport gaat.

Bij Interbus kun je sinds augustus al buspendels naar Frankrijk boeken.

Vroeg boeken in coronatijd? Let op de geld-terug-garantie

Reisorganisaties begrijpen dat wintersporters niet staan te springen om in coronatijd een skivakantie ver vooruit te boeken. Toch hebben ze die wintersportliefhebbers hard nodig. Vandaar dat alle reisorganisaties met een geld-terug-garantie, corona cash back garantie of een variant daarop komen. Daarbij kijken reisorganisaties naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Als het ministerie een negatief reisadvies (code oranje of code rood) voor een bestemming afgeeft, krijg je je geld terug. Maar staat een bestemming op code groen of geel en wil je zelf annuleren, dan gelden de gewone annuleringsvoorwaarden. En dan kan het dus zijn dat je niet alles terugkrijgt. Lees dus voor het boeken de geld-terug-garantie van je reisorganisatie goed door.

Voor- en nadelen van wintersport in de krokusvakantie 2022

Wie gebonden is aan de krokusvakantie voor z’n wintersport kan onderweg waarschijnlijk lange files tegemoet zien. Overweeg daarom eens te vliegen naar de wintersport. Het is goedkoper dan je denkt. Ook is het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden dan in een andere periode. Dat zal tijdens de voorjaarsvakantie van 2022 zeker het geval zijn, omdat de Nederlandse krokusvakantie in slechts twee in plaats van drie weken valt.

Maar wintersport in de krokusvakantie heeft ook voordelen. In februari en zeker begin maart lengen de dagen al weer. Dan is het heerlijk om in de krokusvakantie lekker op wintersport te gaan. Bovendien heb je een grote kans dat er in de voorjaarsvakantie 2022 een flink pak sneeuw ligt. Over het algemeen zijn de wintersportomstandigheden in Frankrijk tijdens de krokusvakantie prima. Dat komt doordat veel Franse skigebieden hoog liggen.

Krokusvakantie 2022 in andere landen

In België valt de krokusvakantie 2022 samen met carnaval en duurt van 28 februari met 6 maart 2022. De krokusvakantie in Duitsland verschilt per deelstaat. In Frankrijk valt de voorjaarsvakantie altijd eind april. Maar de Franse scholen houden wel een wintervakantie. Daarvoor is het land in drie zones verdeeld: A, B en C. Parijs, Toulouse en Montpellier liggen in zone C. In zone A liggen onder meer de regio’s Besancon, Bordeaux, Limoges, Grenoble en Lyon. De scholen daar hebben wintervakantie van 7 tot en met 20 februari 2022, dus de scholen daar beginnen weer als bij ons regio noord voorjaarsvakantie krijgt.

De Franse Zone C heeft wintervakantie van 13 tot 28 februari 2022. Onder meer de Parijzenaars gaan dus tegelijk met wintersporters uit onze regio noord op skivakantie. Fransen uit Zone B (onder meer Noord-Frankrijk, Bretagne en Nice) krijgen krokusvakantie van 21 februari tot 6 maart 2022. Dat valt dus samen met de krokusvakantie in Nederland.

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Deel dit met je vrienden!