Shadow

Wintersport in de krokusvakantie 2023

Ga jij op wintersport in de krokusvakantie 2023? Die voorjaarsvakantie lijkt nog ver weg, maar ervaren wintersporters weten: wintersport voor de krokusvakantie moet je vroeg boeken. Lees wanneer de krokusvakantie 2023 valt en waar je nu al een hotel, appartement of chalet voor de krokusvakantie 2023 kunt boeken.

Dit zijn de data van de krokusvakantie 2023: Regio zuid krijgt het eerst voorjaarsvakantie en wel van zaterdag 18 februari tot en met zondag 26 februari 2023. Aansluitend krijgen de regio’s noord en midden krokusvakantie. Woon je dus in regio noord of regio midden, dan heb je krokusvakantie van zaterdag 25 februari tot en met zondag 5 maart 2023. Regio midden heeft dus dezelfde week krokusvakantie als in 2022.

Omdat twee regio’s tegelijk krokusvakantie hebben, kan het in die tweede week dus erg druk worden in de Franse skigebieden. Carnaval 2023 duurt van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 februari 2023. Dat is precies in de week waarin regio zuid krokusvakantie heeft.

Wanneer op wintersport in de krokusvakantie 2023?

Wintersport in de krokusvakantie in Frankrijk © WintersportFrankrijkGids.nl
Wintersport in de krokusvakantie in Frankrijk in Flaine © WintersportFrankrijkGids.nl

De krokusvakantie 2023 begint voor het basis- en voortgezet onderwijs in de regio zuid in dezelfde week als carnaval. Daardoor wordt de krokusvakantie niet over drie, maar over twee weken uitgesmeerd. Dat was ook het geval met de voorjaarsvakantie van de afgelopen drie jaar. 

Carnaval 2023 valt alleen een week eerder dan in 2022 en duurt van zaterdag 18 februari tot en met dinsdag 21 februari 2023. Dat valt dus zoals gezegd midden in de krokusvakantie voor de regio zuid. Wellicht leidt dat tot extra drukte in de skigebieden, dus boek je krokusvakantie 2022 vroeg.

Hotel of appartement voor wintersport in de krokusvakantie 2023 boeken

Zoek je een hotel, appartement of chalet voor wintersport in de krokusvakantie 2023? De meeste reisorganisaties hebben doorgaans al vanaf de zomer nieuw aanbod voor de wintersport in de krokusvakantie 2023. Nu al kun je bij Snowtrex je krokusvakantie 2023 boeken, want bij deze reisaanbieder kun je al tot en met mei 2023 wintersportaanbiedingen zoeken. Kijk voor aanbiedingen bij TUIDe Jong Intra, Travelski en Summittravel. Die laatste reisorganisatie heeft heel handig alle aanbiedingen voor de krokusvakantie per regio gesorteerd.

Voor all inclusive hotels in de krokusvakantie 2023 kun je ook boeken bij Club Med. Bij hotelboekingssites als Booking.com kun je ook hotels, chalets en appartementen voor de krokusvakantie boeken. Je kunt dan ook losse dagen boeken, bijvoorbeeld van zondag tot woensdag of van zondag tot zondag.

Chalet boeken in de krokusvakantie 2023

Bij Interhome, Chalet.nl en Chalet.nu kun je aanbiedingen voor chalets in de krokusvakantie boeken. Geen zin om tijdens je vakantie boodschappen te doen of te koken, maar wil je wel een comfortabel chalet? Boek dan een chalet met catering. De chaletkok zorgt dan voor de boodschappen en kookt elke avond een heerlijk diner. Ideaal als je met een groep of een aantal families op wintersport gaat.

Vroeg boeken? Let op de geld-terug-garantie

Reisorganisaties begrijpen dat wintersporters met de coronalockdowns in het achterhoofd niet staan te springen om een skivakantie ver vooruit te boeken. Toch hebben ze die wintersportliefhebbers hard nodig. Vandaar dat alle reisorganisaties met een geld-terug-garantie, corona cash back garantie of een variant daarop komen.

Daarbij kijken reisorganisaties naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Als het ministerie een negatief reisadvies (code oranje of code rood) voor een bestemming afgeeft, krijg je je geld terug. Maar staat een bestemming op code groen of geel en wil je zelf annuleren, dan gelden de gewone annuleringsvoorwaarden. En dan kan het dus zijn dat je niet alles terugkrijgt. Lees dus voor het boeken de geld-terug-garantie van je reisorganisatie goed door.

Voor- en nadelen van wintersport in de krokusvakantie 2023

Wie gebonden is aan de krokusvakantie voor z’n wintersport kan onderweg waarschijnlijk lange files tegemoet zien. Overweeg daarom eens te vliegen naar de wintersport. Het is goedkoper dan je denkt. Ook is het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden dan in een andere periode. Dat zal tijdens de voorjaarsvakantie van 2023 zeker het geval zijn, omdat de Nederlandse krokusvakantie in slechts twee in plaats van drie weken valt.

Maar wintersport in de krokusvakantie heeft ook voordelen. In februari en zeker begin maart lengen de dagen al weer. Dan is het heerlijk om in de krokusvakantie lekker op wintersport te gaan. Bovendien heb je een grote kans dat er in de voorjaarsvakantie 2023 een flink pak sneeuw ligt. Over het algemeen zijn de wintersportomstandigheden in Frankrijk tijdens de krokusvakantie prima. Dat komt doordat veel Franse skigebieden hoog liggen. Daarom kun je in Frankrijk ook prima skiën in maart of april.

Krokusvakantie 2023 in andere landen

In België valt de krokusvakantie 2023 samen met carnaval en duurt van 18 tot en met 26 februari 2023. De krokusvakantie in Duitsland verschilt per deelstaat. In Frankrijk valt de voorjaarsvakantie altijd eind april. Maar de Franse scholen houden wel een wintervakantie. Daarvoor is het land in drie zones verdeeld: A, B en C. Parijs, Toulouse en Montpellier liggen in zone C. In zone A liggen onder meer de regio’s Besancon, Bordeaux, Limoges, Grenoble en Lyon. De scholen daar hebben wintervakantie van 4 tot en met 19 februari 2023, dus de scholen daar beginnen weer als bij ons regio zuid voorjaarsvakantie krijgt.

De Franse Zone C heeft wintervakantie van 18 februari tot en met 5 maart 2023. Onder meer de Parijzenaars gaan dus tegelijk met wintersporters uit onze regio noord en midden op skivakantie. Fransen uit Zone B (onder meer Noord-Frankrijk, Bretagne en Nice) krijgen krokusvakantie van 11 tot en met 26 februari 2023. Dat valt dus samen met de krokusvakantie in Zuid-Nederland.

 

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *

Deel dit met je vrienden!