Shadow

Wintersport in de krokusvakantie 2025

Ga jij op wintersport in de krokusvakantie 2025? Die voorjaarsvakantie lijkt nog ver weg, maar ervaren wintersporters weten: wintersport voor de krokusvakantie moet je vroeg boeken. Lees wanneer de krokusvakantie 2025 valt en waar je nu al een hotel, appartement of chalet voor de krokusvakantie 2025 kunt boeken.

Laatst gewijzigd: 28 februari 2024

Wanneer op wintersport in de krokusvakantie 2025?

Dit zijn de data van de krokusvakantie 2025: Regio noord krijgt het eerst voorjaarsvakantie en wel van zaterdag 15 februari tot en met zondag 23 februari 2025. Aansluitend krijgen de regio’s midden en zuid krokusvakantie. Woon je dus in regio zuid of regio midden, dan heb je krokusvakantie van zaterdag 22 februari tot en met zondag 2 maart 2025.

Op wintersport met carnaval in 2025?

Wintersport in de krokusvakantie 2025 in Frankrijk © WintersportFrankrijkGids.nl
Wintersport in de krokusvakantie 2025 in Frankrijk in Flaine © WintersportFrankrijkGids.nl

Maar let op: carnaval duurt in 2025 van zondag 2 tot en met dinsdag 4 maart. De verwachting is dan ook dat veel scholen beneden de rivieren de krokusvakantie een week opschuiven en laten samenvallen met carnaval. In dat geval wordt de Nederlandse krokusvakantie uitgesmeerd over drie weken. Als dat inderdaad gebeurt, kan het op wintersport in de krokusvakantie 2025 minder druk worden in de Franse skigebieden.

Hotel of appartement voor wintersport in de krokusvakantie 2025 boeken

Zoek je een hotel, appartement of chalet voor wintersport in de krokusvakantie 2025? De meeste reisorganisaties hebben doorgaans al vanaf de zomer nieuw aanbod voor de wintersport in de krokusvakantie 2025. Nu al kun je bij Summittravel en Snowtrex je krokusvakantie 2025 boeken. Kijk voor aanbiedingen bij TUIDe Jong Intra en Travelski. Summittravel heeft heel handig alle aanbiedingen voor de krokusvakantie per regio gesorteerd.

Bij hotelboekingssites als Booking.com kun je ook hotels, chalets en appartementen voor de krokusvakantie boeken. Je kunt dan ook losse dagen boeken, bijvoorbeeld van zondag tot woensdag of van zondag tot zondag.

Chalet boeken in de krokusvakantie 2025

Bij Interhome en Chalet.nl kun je aanbiedingen voor chalets in de krokusvakantie boeken. Geen zin om tijdens je vakantie boodschappen te doen of te koken, maar wil je wel een comfortabel chalet? Boek dan een chalet met catering. De chaletkok zorgt dan voor de boodschappen en kookt elke avond een heerlijk diner. Ideaal als je met een groep of een aantal families op wintersport gaat.

Voor- en nadelen van wintersport in de krokusvakantie 2025

Wie gebonden is aan de krokusvakantie voor z’n wintersport kan onderweg waarschijnlijk lange files tegemoet zien. Overweeg daarom eens te vliegen naar de wintersport. Het is goedkoper dan je denkt. Ook is het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden dan in een andere periode. Dat zal tijdens de voorjaarsvakantie van 2025 zeker het geval zijn, ondanks dat de Nederlandse krokusvakantie in drie weken valt.

Of ga lekker met de trein op wintersport naar Frankrijk. Je kunt kiezen uit de rechtstreekse Eurostar Snow of treinen boeken met een overstap in Parijs en Chambéry. Heel veel Franse skigebieden zijn uitstekend met de trein bereikbaar.

Maar wintersport in de krokusvakantie heeft ook voordelen. In februari en zeker begin maart lengen de dagen al weer. Dan is het heerlijk om in de krokusvakantie lekker op wintersport te gaan. Bovendien heb je een grote kans dat er in de voorjaarsvakantie 2025 een flink pak sneeuw ligt, al was het in de voorjaarsvakantie 2024 in veel Franse skigebieden beneden de 2000 meter erg warm. Over het algemeen zijn de wintersportomstandigheden in Frankrijk tijdens de krokusvakantie prima. Dat komt doordat veel Franse skigebieden hoog liggen. Daarom kun je in Frankrijk ook prima skiën in maart of april.

Krokusvakantie 2025 in andere landen

In België valt de krokusvakantie 2025 samen met carnaval en duurt van maandag 3 tot en met 9 maart 2025. De krokusvakantie in Duitsland verschilt per deelstaat. In Frankrijk valt de voorjaarsvakantie altijd eind april. Maar de Franse scholen houden wel een wintervakantie. Daarvoor is het land in drie zones verdeeld: A, B en C. In zone A liggen onder meer de regio’s Besançon, Bordeaux, Limoges, Grenoble en Lyon. De scholen daar hebben wintervakantie van 22 februari tot en met 9 maart 2025. Dan heeft ook onze regio midden krokusvakantie.

Fransen uit Zone B (onder meer Noord-Frankrijk, Bretagne en Nice) krijgen krokusvakantie van 8 tot en met 23 februari 2025. Die voorjaarsvakantie valt samen met die van de Nederlandse regio noord.

Parijs, Toulouse en Montpellier liggen in zone C. De Franse Zone C heeft wintervakantie van 15 februari tot en met 2 maart 2025. Onder meer de Parijzenaars gaan dus tegelijk met wintersporters uit onze regio noord en midden op skivakantie.

 

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *

Deel dit met je vrienden!