Wintersport in de krokusvakantie 2020

Op wintersport in de krokusvakantie is het altijd druk. Boek dus vroeg. Dit zijn de data van de krokusvakantie 2020: regio noord heeft krokusvakantie van 15 februari 2020 tot en met 23 februari. Regio midden en zuid krijgen in 2020 krokusvakantie van 22 februari tot en met 1 maart 2020. In die week is het ook carnaval. Omdat twee regio’s tegelijk krokusvakantie hebben, kan het in die tweede week dus erg druk worden in de skigebieden. 

Wintersport in de krokusvakantie in Frankrijk © WintersportFrankrijkGids.nl

Wintersport in de krokusvakantie in Frankrijk in Flaine © WintersportFrankrijkGids.nl

Wanneer op wintersport in de krokusvakantie 2020?

De krokusvakantie 2020 begint voor het basis- en voortgezet onderwijs in de regio noord een dag eerder dan in 2019. De voorjaarsvakantie voor regio noord loopt dus van 15 tot en met 23 februari 2020. Dat zijn althans de adviesdata van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. In de praktijk houden de meeste scholen zich aan die adviesdata. Scholen in de regio’s midden en zuid sluiten een week later de deuren. Scholieren hebben daar van 22 februari tot en met 1 maart 2020 krokusvakantie.

Carnaval 2020 duurt van 23 tot en met 25 februari. Dat valt dus midden in de krokusvakantie, dus de verwachting is dat ook de scholen in het zuiden zich aan de adviesdata houden. Daardoor spreidt de krokusvakantie zich in 2020 niet over drie, maar over twee weken uit. Wellicht leidt dat tot extra drukte in de skigebieden, dus boek je krokusvakantie 2020 vroeg.

Hotel of chalet in de krokusvakantie boeken

Zoek je een hotel, appartement of chalet in de krokusvakantie 2020? De meeste reisorganisaties hebben vanaf de zomer 2019 nieuw aanbod voor de wintersport in de krokusvakantie 2020. Maar nu al kun je bij Wintertrex je krokusvakantie 2020 boeken, want bij deze reisaanbieder kun je al tot en met mei 2020 wintersportaanbiedingen zoeken. Vanaf de zomer kun je terecht bij Belvilla, TUIDe Jong Intra, PharosReizen/ANWB en Summittravel. Of kijk ook eens naar de aanbiedingen van Skichalets. Bij deze reisorganisatie kunt u chalets met catering boeken. U hoeft dan tijdens de krokusvakantie niet zelf te koken, maar hebt wel het gemak van een comfortabel chalet. Voor all inclusive hotels in de krokusvakantie 2020 kunt u ook boeken bij Club Med, maar kijk ook even naar de aanbieding van Club Robinson (alleen in Oostenrijk en Zwitserland). Bij hotelboekingssites als Booking kunt u ook hotels voor de krokusvakantie boeken. Bij Interbus kun je buspendels naar Frankrijk boeken.

Voor- en nadelen van wintersport in de krokusvakantie 2020

Wie gebonden is aan de krokusvakantie voor z’n wintersport kan onderweg waarschijnlijk lange files tegemoet zien. Overweeg daarom eens te vliegen naar de wintersport. Het is goedkoper dan je denkt. Ook is het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden dan in een andere periode. Dat zal tijdens de voorjaarsvakantie van 2020 zeker het geval zijn, omdat de Nederlandse krokusvakantie in slechts twee in plaats van drie weken valt.

Maar wintersport in de krokusvakantie heeft ook voordelen. In februari en zeker begin maart lengen de dagen al weer. Dan is het heerlijk om in de krokusvakantie lekker op wintersport te gaan. Bovendien heb je een grote kans dat er in de voorjaarsvakantie 2020 een flink pak sneeuw ligt.

Krokusvakantie 2020 in andere landen

In België valt de krokusvakantie 2020 samen met carnaval. De Belgen krijgen dus krokusvakantie met de Nederlandse voorjaarsvakantie van de regio’s midden en zuid-Nederland, dus van 24 februari tot en met 1 maart 2020. In Duitsland verschilt de krokusvakantie per deelstaat. In Frankrijk valt de voorjaarsvakantie altijd eind april. Maar de Franse scholen houden wel een wintervakantie. Daarvoor is het land in drie zones verdeeld. In zone C, waarin onder meer Parijs en Toulouse liggen, is de vakantie van 10 tot en met 21 februari 2020. Daarna komt zone B aan de beurt met vakantie van 17 – 28 februari 2020. Zone A krijgt als laatste in Frankrijk krokusvakantie: van 24 februari tot 6 maart 2020. Onder meer de regio’s Besancon, Bordeaux, Limoges, Grenoble en Lyon hebben dan wintervakantie.

Deel dit met je vrienden!