Shadow

Wintersport in een chalet aan de piste

Op wintersport in Frankrijk wilt u natuurlijk zoveel mogelijk skien en snowboarden. Een chalet aan de piste is dan ideaal! Gelukkig heeft Frankrijk veel skigebieden waar u een chalet aan de piste kunt boeken.

Chalet Zouche: chalet aan de piste in Le Grand Bornand.
Chalet Zouche in Le Grand Bornand.

Waar kun je een chalet aan de piste boeken?

Een van de grote voordelen van skien in Frankrijk is dat er heel veel skigebieden zijn waar de pisten dwars door het dorp lopen. In die skigebieden is dus veel keuze aan chalets aan de piste. In La Plagne en Les Arcs (beiden skigebied Paradiski), maar ook in Val Thorens, Les Menuires, Courchevel, La Tania (alle gelegen in skigebied Les Trois Vallees) kunt u makkelijke en chalet aan de piste huren . Dat geldt ook voor Alpe d’Huez, Les Deux Alpes, Avoriaz, Chatel en in wat mindere mate voor Les Gets. Deze laatste drie dorpen liggen in skigebied Les Portes du Soleil.

Een chalet aan de piste boeken

Er zijn diverse aanbieders bij wie u een chalet aan de piste kunt boeken. Bij TUIChalet.nl en Sunweb vindt u een enorme keuze om een chalet aan de piste in Frankrijk te boeken. Bij Skichalets.nl kunt u ook een chalet aan de piste met catering boeken. U hoeft dan niet zelf te koken!

Een chalet aan de piste: de voordelen

Chalets aan de piste: Chalets Du Berger in La Féclaz in Savoie Grand Revard
Chalets Du Berger in La Féclaz in Savoie Grand Revard

Wintersport in een chalet aan de piste heeft eigenlijk alleen maar voordelen. U doet ’s ochtends voor de deur van uw chalet uw ski’s of snowboard onder en glijdt zo de piste op. Ski in, ski out heet dat. Aan het eind van een heerlijke dag wintersport skiet u tot aan de voordeur van uw chalet. U stapt zo van de piste uw chalet binnen zonder dat u hoeft te lopen of een skibus hoeft te nemen. Bovendien kunt u met een chalet aan de piste makkelijk ’s middags even terug skiën voor de lunch. Lunchen in uw chalet is vaak goedkoper dan lunchen op de berg.

Ook bij slecht weer heeft een chalet aan de piste voordelen. U kunt namelijk een uurtje gaan skiën en bent direct weer terug als u er genoeg van heeft. En het is natuurlijk helemaal geweldig als uw chalet zich bevindt aan een piste die ook ’s avonds geopend is.

Chalet aan de piste met groep

Maar een chalet aan de piste heeft meer voordelen, zeker als u met een grote groep bent. Vaak wil niet iedereen de hele dag skiën of willen sommige mensen in de groep een uurtje uitslapen. Met een chalet aan de piste is dat geen probleem. De rest van de groep kan alvast de piste op en na verloop van tijd bij het chalet langs te skiën om te kijken of de rest van de groep toch weer mee wil. Bovendien is het erg gezellig om bij uw chalet aan de piste met een groep de après-ski te vieren.

Chalet met sauna en jacuzzi

En hoe lekker is het dan als je met een groep een chalet met eigen sauna en/of zwembad geboekt hebt. Dat kan bijvoorbeeld in Chalet Soleil Levant in Les Deux Alpes, het naastgelegen Chalet Ponton, of Chalet Le Pleynet, eveneens in Les 2 Alpes. Ook Chalet La Lauze in Les 2 Alpes beschikt over een eigen sauna en zwembad. En het luxe Chalet Leslie Alpen, op slechts honderd meter van de piste in Les Deux Alpes, beschikt over een eigen jacuzzi, sauna en hammam. En chalets als Cridelf (voor 14 personen), Alaya (chalet voor 16 personen) en het prachtige Chalet Tequila (chalet voor 10 personen in Avoriaz bewijst dat je ook een chalet aan de piste kunt boeken in een skistation dat vooral bekend staat om z’n appartementengebouwen.

Nadelen van een chalet aan de piste

Ook in een skistation als Avoriaz, dat vooral bekend is om z'n appartementengebouwen aan de piste, vind je knusse chalets aan de piste. Chalet Alaya ligt tegenover de kindersneeuwtuin. Het is dus een ideaal chalet voor families met kinderen. © Giles Galas/Avoriaz Tourisme
Ook in een skistation als Avoriaz, dat vooral bekend is om z’n appartementengebouwen aan de piste, vind je knusse chalets aan de piste. Chalet Alaya ligt tegenover de kindersneeuwtuin. Het is dus een ideaal chalet voor families met kinderen. © Giles Galas/Avoriaz Tourisme

Zijn er ook nadelen van een chalet aan de piste? Eigenlijk maar twee. Absolute beginners hebben niet veel voordeel van een ski in, ski out chalet, zoals een chalet aan de piste ook wel genoemd wordt. Tenzij het een hele makkelijke blauwe of groene piste is. En het kan zijn dat u uw auto niet bij het chalet kunt parkeren. U moet dan wat verder met uw bagage lopen.

Tip: Heeft u een chalet aan de piste geboekt, dan heeft u de auto doorgaans niet nodig. Kies er daarom eens voor om met de trein of het vliegtuig op wintersport te gaan. Het is comfortabel en vaak goedkoper dan u denkt. Veel Franse skigebieden zijn uitstekend bereikbaar via de vliegvelden van Chambéry, Grenoble of Genève. Of boek anders een buspendel naar je chalet aan de piste.

Deel dit met je vrienden!