Shadow

Skien in Les Gets: mooie skitochten

wintersport_les_gets_blauwe_skipiste

Gaat u skien in Les Gets in skigebied Les Portes du Soleil en wilt u een mooie skitocht maken? Tips voor mooie skitochten tijdens uw skivakantie in Les Gets.

wintersport_les_gets_skigebied_restaurants

Begin uw skivakantie in Les Gets optimaal en ga eerst lekker skien op de Mont-Chéry. Met de gondel bent u zo boven. Het skigebied van de Mont-Chéry is wat kleiner dan het grote Chavannes-gebied, maar is ook lekker rustig en biedt voldoende mogelijkheden.

Skien in Les Gets: skien van Les Gets naar Morzine

Wilt u een mooie tocht maken, neem dan vanuit Les Gets de Chavannes Express 6-persoons stoeltjeslift of neem de nieuwe Chavannes-gondel en stap bij het eindpunt over op de La Croix stoeltjeslift. Ski een stukje over de blauwe skipiste naar beneden, ook prettig om de spieren op te warmen, en neem dan rechts de rode Bellemouille-piste richting Morzine. Die is in de ochtend heerlijk rustig en voert door het bos richting het Chamiaz-gebied. U zult hier weinig last hebben van skiklasjes op de piste, want dit gebied telt louter rode pisten. Tip: boek je skivakantie in Les Gets bij Travelski.

Skien vanaf de top

Via de Tetes-stoeltjeslift en opnieuw een rode piste komt u bij de Chamoissiere Express-lift, een splinternieuwe, snelle zespersoons-stoeltjeslift die u naar het een na hoogste punt van het skigebied van Les Gets en Morzine brengt. Bovenaan kunt u kiezen of u rechtsaf de rode piste af skiet of de zwarte Les Creux-piste die onderaan overgaat in een rode piste. Beide pisten komen uit bij het beginpunt van de lift waarna u via een heerlijke blauwe bospiste Choucas verder kunt skien naar het beginpunt van de Têtes-stoeltjeslift. Bovenaan deze stoeltjeslift kunt u via de blauwe Les Freux- en de Raverettes-piste naar de La Pointe-stoeltjeslift skiën.

Dit kan je ook interesseren:  Tweede editie geheime popconcerten in Les Portes du Soleil

Deze brengt u naar de Pointe de Nyon, met 2019 meter het hoogste punt van het skigebied van Les Gets en Morzine. Deze rode afdaling, de Aigle Rouge die overgaat in La Combe, is echter alleen aan te raden voor geoefende skiers. Zeker als er weinig sneeuw ligt, kan deze piste, die grotendeels in de schaduw ligt, behoorlijk ijzig worden.

Skiën van Les Gets naar Morzine

U bent nu aan de uiterste rand van het skigebied Les Gets / Morzine gekomen. Aan de bovenkant van de Raverettes-stoeltjeslift kunt u kiezen of u een rode of een makkelijke blauwe piste naar beneden neemt. U komt dan uit bij een aantal liften. Neem daar rode Chamois-piste die begint aan de bovenkant van de Des Pres-gondel die uit het dal net buiten Morzine komt. Die rode piste loopt prachtig door het bos, maar ligt wel grotendeels in de schaduw dus het kan er koud zijn. Beneden heeft u de keuze of u via een tunneltje of via een baily brug oversteekt. Hier ligt een heerlijk rustig zonneterras, maar u kunt ook de Des Fys-stoeltjeslift naar boven nemen en daar lunchen bij het Vaffieu-restaurant. De bosbessentaart is het omskiën waard.

U kunt hier kiezen of u de blauwe Crocus-piste en de Bruyère naar Les Gets neemt of rechtsaf gaat richting Morzine. U kunt rechtdoor de blauwe piste nemen richting het ‘pointe de rencontre’, het ontmoetingspunt van Morzine (waar het enorm druk kan zijn) of al eerder rechts een rode afslag nemen. Die gaat deels via een skiweg en deels via een rode piste.

Skien in Morzine: rode pisten

U heeft hier een eindeloze keuze uit een enorm aantal rode en blauwe pisten. Willen in Les Gets de rode pisten nog wel eens relatief makkelijk zijn, in Morzine is rood echt rood. De pisten hebben hier ook geen namen, maar letters. Een aanrader, of eigenlijk een must voor geoefende skiers, is de V-afdaling door het Stade de Morzine, het wedstrijdstadion, waar overigens elke donderdagavond de piste verlicht is. U kunt nu met een gondel of een stoeltjeslift weer naar boven naar het ‘pointe de rencontre’. Met de Nabor-stoeltjeslift of de Belvédere bent u zo weer bij de blauwe afdaling naar Les Gets.

Dit kan je ook interesseren:  Skivakantie in Les Gets: familievriendelijk skigebied blijft zich verbeteren

Bekijk de Skikaart skigebied Les Gets/Morzine

Vergelijk skien in Les Gets met andere skigebieden in Frankrijk.

Deel dit met je vrienden!