Shadow

Skivakantie in Les Gets: familievriendelijk skigebied blijft zich verbeteren

Op skivakantie in Les Gets? Dan kiest u voor een skivakantie in een gezellig dorp dat onderdeel uitmaakt van het grote skigebied Les Portes du Soleil. Maar ook het eigen skigebied van Les Gets en Morzine is met 120 kilometer pisten de moeite waard. En nieuwe activiteiten zoals een nieuw wellnesscentrum en sledehondentochten voor kinderen maken dat een skivakantie in Les Gets ook leuk blijft als je er al eens geweest bent.

Op skivakantie in Les Gets
Op skivakantie in Les Gets © OT Les Gets/J.M. Baud

Het skigebied van Les Gets en Morzine is niet al te moeilijk. Zeker het skigebied bij Les Gets telt nogal wat blauwe pisten. In de winter van 2019-2020 is er zelfs nog een blauwe piste bij gekomen: Les Trembles in het deelgebied Les Perrières. Daardoor kun je makkelijker weer terug skiën naar de Perrière-Express-stoeltjeslift. Dat maakt dat een skivakantie in Les Gets erg populair is bij gezinnen.

Les Gets speelt daar op in door tal van activiteiten voor gezinnen aan te bieden en mag dan ook het officiële Family Plus Montagne-label voeren. En ondanks dat het dorp Les Gets de laatste jaren is uitgebreid, merk je daar op de skipisten niet veel van. Ook de liftcapaciteit is namelijk uitgebreid.

Skivakantie, hotel of appartement in Les Gets boeken

Bij diverse reisorganisaties kunt u scherpe aanbiedingen voor hotels, appartementen en chalets in Les Gets boeken. Een hotel of chalet in Les Gets boeken kan bij Travelski, Chalet.nl en Summit Travel (inclusief skipas).

Nieuwe duurzame activiteiten in Les Gets

We schreven het al eerder: een skivakantie in Les Gets wordt elk jaar leuker, omdat het skigebied blijft innoveren. Zo voert Les Gets in de winter van 2022-2023 als eerste wintersportplaats houten skipassen aan om het plasticverbruik te verminderen. Jaarlijks gebruiken skiërs en mountainbikers zo’n 40.000 skipassen. De nieuwe skipas past in de lijn van de duurzaamheidsstrategie van het dorp en wordt uitgegeven in een praktisch creditcard formaat.

Elektrische snowbikes

Met elektrische fatbikes kun je de natuur rondom Les Gets verkennen © Sylvain Cochard.
Met elektrische fatbikes kun je de natuur rondom Les Gets verkennen. © Sylvain Cochard

Nieuw zijn ook de elektrische fatbikes. Dat zijn mountainbikes met extra dikke banden met profiel waarmee je moeiteloos over de sneeuw fietst. Een heerlijke manier om de natuur rond Les Gets te ontdekken. Elektrische fatbikes zijn te huur voor iedereen vanaf 8 jaar.

De afgelopen jaren waren er al meer verbeteringen doorgevoerd. Zo kun je net naast de kruising van de rode Rhodos-afdaling en de blauwe Violette-piste lekker picknicken en zelfs barbecueën in de sneeuw. Ook heb je hier gratis wifi en kun je je smartphone of je camera opladen. Voetgangers kunnen via de Chavannes-lift en het Belvédére des Nauchets’-wandelpad ook komen.

Vanaf een platform op de Ranfoilly skilift kun je nu een selfie maken op het nieuwe fotopunt. Op de achtergrond heb je het Joux Plane-meer en de Mont Blanc. Je maakt de foto, ziet ‘m op een groot scherm en kunt ‘m meteen delen via social media.

Family-Plus: nieuwe kinderactiviteiten in Les Gets

Les Gets beschikt al jaren over het Family-Plus label. Dat is een officiële erkenning dat er in het dorp veel kindvriendelijk activiteiten en hotels zijn. Dat label is net weer voor drie jaar verlengd. Les Gets heeft ook weer nieuwe activiteiten voor kinderen ontwikkeld. Kinderen van 3 tot 6 jaar kunnen zich in Les Gets even eskimo voelen op het nieuwe ‘noordpoolgebied’. Dat ligt achter het gemeentehuis en naast de Piou-Piou-sneeuwtuin van de skischool.

Zeven dagen per week kunnen kinderen zich uitleven in iglo’s, op sneeuwballen muren, in ijsgrotten en andere obstakels. Ook leuk zijn de speciale hondesledetochten voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Kinderen kunnen knuffelen met de honden en een sledetocht maken van Balcons du Chéry naar Mont Caly.

Nieuw sinds de winter van 2023-2024 is de 4-seizoenenrodelbaan. Iedereen vanaf 8 jaar en ouder mag zelfstandig naar beneden. Jongere kinderen mogen alleen rodelen onder begeleiding van iemand vanaf 16 jaar. De rodelbaan is ruim 1100 meter lang en overbrugt een hoogteverschil van 145 meter.

Wellness in Les Gets

Ondertussen kunnen liefhebbers van wellness zich ontspannen in ‘Les Sources du Chéry’. Dit is een unieke wellness die in december 2019 de deuren heeft geopend aan de voet van de Mont Chéry. Het gebouw bestaat uit veel hout en gebruikt water uit de bergen. Het complex bestaat uit drie delen:

 • een alleen voor volwassenen toegankelijke spa met onder meer stoombaden, sauna’s, koudwaterbaden, bubbelbaden en watervallen;
 • een gedeelte voor families met kinderen, met onder meer een kinderbad, een speelbad en een waterglijbaan;
 • en tenslotte een apart gedeelte voor massage- en schoonheidsbehandelingen.

Tenslotte komt er in de Les Sources du Chéry een kunstgallery.

Nieuwe toerroute op de Mont Chéry

Op de Mont Chéry, de berg die aan de overkant van Les Gets ligt, komt een nieuwe route voor toerskiërs. De route is afgezet voor gewone skiërs, is 3 kilometer lang en overbrugt 665 hoogtemeters. De toerpiste start onderaan de Chamois-piste, vlakbij de Mont-Chéry-gondel. Deze toerskiroute voert alleen naar boven. De afdaling loopt via de gewone pistes en kan dus alleen tijdens openingsuren van het skigebied gemaakt worden. In de winter van 2017-2018 is op de Mont Chéry al een nieuwe parallel-slalompiste met tijdmeting geopend.

Skiën met kinderen in Les Gets is nog leuker nu er in de mini-boarder-gebied bij de Chavannes, net beneden de La Croix-stoeltjeslift, een videopark voor kinderen is geopend. Je hoeft alleen maar bovenaan de skipas te scannen en je afdaling wordt automatisch gefilmd. Je kunt jezelf terugzien op een groot scherm, maar ook op je mobiel of online.

Dit kan je ook interesseren:  Tweede editie geheime popconcerten in Les Portes du Soleil

Verder is de Ranfoilly-stoeltjeslift de afgelopen jaren vervangen door een snelle zespersoons stoeltjeslift. Daardoor is de capaciteit van de lift met 40 procent gestegen. Maar het uitzicht op de Mont Blanc vanuit de lift als je de laatste pyloon passeert, is nog hetzelfde gebleven. Ook de bijbehorende piste bovenaan is onder handen genomen. Het was daar altijd erg lastig weg skiën. Nu wordt de top van de piste ook voor minder ervaren skiërs makkelijker toegankelijk.

Les Gets heeft in de winter van 2016-2017 het Europese Sled Dog Centre gekregen. Dat ligt bij de Turche-sleeplift. Sled dogs, niet te verwarren met sledge dogs oftewel sledehonden, zijn speciale skischoenen met een gladde, iets verlengde zool. Het glijvlak is dus nog kleiner dan dat van bigfoots. Je glijdt zo op die schoenen door alle typen sneeuw. De schoenen zitten heel comfortabel en je kunt ze gemakkelijk besturen. Sled-dogging is popualir onder skaters en in Les Gets kun je het gratis uitproberen. In Les Gets vond in januari 2017 het officiële wereldkampioenschap Sled dogging plaats.

Skivakantie in Les Gets: het skigebied

Skipisten in skigebied Les Gets © OT les Gets/J.M. Baud
Skipisten in skigebied Les Gets © OT les Gets/J.M. Baud

Les Gets deelt het skigebied met Morzine, dat zelf ook nog een eigen skigebied richting Avoriaz heeft: Super-Morzine. Het skigebied van Les Gets/Morzine loopt van 1172 tot 2002 meter hoogte.

Dat hoogste punt ligt op de top van de Chamoussière en is sinds 2010 met een nieuwe, snelle stoeltjeslift razendsnel bereikbaar. Dankzij de vele sneeuwkanonnen kunt u tijdens een skivakantie in Les Gets met weinig sneeuwval toch goed skiën.

Het skigebied van Les Gets telt 120 kilometer skipisten, verdeeld over 66 afdalingen (vijf groene skipisten voor beginners, 24 makkelijke blauwe pisten, 28 rode skipisten en negen zwarte pisten). Het gebied wordt ontsloten door 46 skiliften. Wilt u tijdens uw skivakantie in Les Gets meer kilometers skiën, dan kunt u een skipas kopen voor het hele skigebied Les Portes du Soleil dat in totaal 650 kilometer skipisten biedt.

dalafdaling Les Gets
Dalafdaling Les Gets © OT Les Gets/D. Bouchet

De pistes zijn verdeeld over de Mont Chéry aan de ene kant van het dorp en het skigebied van Les Chavannes aan de andere kant van Les Gets. Het is maar een klein stukje lopen van het ene naar het andere dalstation, maar je kunt ook gratis met het treintje.

De pistes op de Mont Chéry zijn wat vaker rood en zwart dan aan op Les Chavannes. Vandaar dat je hier de freestylers en de skiclub vindt. De skipistes rond de Chavannes staan bekend als familieskigebied. Hier is ook het gratis toegankelijke Mappy-skigebied voor beginners. Dat ligt bovenaan de Chavannes-gondel en er zijn twee rollende tapijten en twee touwliften.

Veel blauwe pistes bij Les Gets

Het skigebied van Les Gets is niet al te moeilijk. Bij Les Gets treft u vooral blauwe en niet al te moeilijke rode pistes aan. Richting Morzine liggen wat moeilijker rode pisten. Lees meer over het maken van mooie skitochten in Les Gets.

Praktische informatie skigebied Les Gets

 • Hoogte skigebied: 1172 tot 2002 meter
 • Aantal kilometers skipisten: 120 km (skigebied Les Gets/Morzine, 650 km Les Portes du Soleil)
 • Aantal afdalingen: 66 (Les Gets en Morzine samen)
 • Skiliften: 46 (3 rollende tapijten, 4 touwliften, 1 gondel, 3 ‘eitjes’, 27 stoeltjesliften, 15 sleepliften)
 • Kilometers langlaufen: 12 km
 • Aantal snowparks: 2 (Mont Chéry Snowpark en Deborah Antonioz Boardercross) plus een videopark.
 • Aantal beginnerszones: 1 (Mappy)
 • Rodelpistes: 4
 • Gemarkeerde wandelpaden: 50 km

Skiliften in Les Gets

gondel in Les Gets
Gondel in Les Gets © OT Les Gets/N. Joly

De skiliften in het skigebied van Les Gets zijn open tot medio april. Je kunt dus vaak skiën met Pasen in Les Gets.

In het skigebied van Les Gets en Morzine is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in uitbreiding van de liftcapaciteit. Naast de eerder genoemde Chamoussière Express is in Les Gets in 2010 de nieuwe 6-persoons Chavannes-Express-gondel in gebruik genomen. Deze brengt skiërs vanuit het dorp tot halverwege de Ranfoilly-pisten. Hier zijn veel restaurants bij elkaar en komen flink wat pisten en liften samen.

Ook het zogeheten sneeuwfront beneden in het dorp is jaren geleden flink aangepakt. Daardoor hoef je tijdens uw skivakantie in Les Gets geen trappen meer te klimmen om bij de skiliften te komen. Verder heeft hotel Bellevue hier haar apres-ski-terras flink uitgebreid. Ook leuk: verras op Valentijndag (14 februari) je geliefde met een meergangendiner in de Mont Chery-gondellift. Bij de passage van de liftstations, krijg je een nieuwe gang aangereikt. Sinds het wintersportseizoen 2012-2013 zijn er skilockers bij het kantoor van de Chavannes-liften. Je opent ze met je skipas.

Skipassen in Les Gets

Op skivakantie in Les Gets heb je de mogelijkheid uiteenlopende een- of meerdaagse skipassen te kopen voor zowel het skigebied Les Gets/Morzine als de hele Portes du Soleil. Ook kun je een pas voor vijf aaneensluitende uren te kopen. Handig voor wie uit wil slapen of wat minder wil skiën. Ook krijgt u tien procent korting op familieskipassen als je minimaal vier 6 tot 14-daagse skipassen vooraf bestelt. Deze korting geldt ook in de vakanties. Wie online een liftpas voor Les Gets/Morzine koopt, krijgt 15 procent korting. Bekijk de prijzen van de skipassen in Les Gets en Morzine.

Skivakantie met kinderen in Les Gets

Skiën met kinderen in Les Gets in het Grand Cry indianenpark OT Les Gets/JM Baud.
Skiën met kinderen in Les Gets in het Grand Cry indianenpark OT Les Gets/JM Baud.

Zoals gezegd is Les Gets zeer goed ingesteld op gezinnen die er een skivakantie met kinderen willen houden. Zo kunnen gezinnen korting krijgen op skipassen.

Op de piste rechts van de Chavannes-Express-lift is een heus indianendorp aangelegd, het Territoire du Grand Cry, waar je zowel te voet als op de ski’s doorheen kunt. Entertainment en educatie gaan hier hand in hand. Aan deze kant van de skiliften ligt ook het Espace Mappy, het gebied voor beginnende skiërs.

Dit kan je ook interesseren:  Skien in Les Gets: mooie skitochten

In het dorp zelf kunnen kinderen terecht op de kunstijsbaan en pal achter het Office du Tourisme, aan de voet van de pisten, bevindt zich de grote kinderskischool Piou Piou van de ESF Les Gets, waar kinderen vanaf drie jaar met skiën kunnen beginnen. Lees meer tips voor wintersport met kinderen in de Franse skigebieden.

Ietwat afgelegen, maar wel in een heel rustig gebied met een grote speeltuin, is de kinderopvang Les Fripouilles dat ook met de skibus bereikbaar is. Ook worden in Les Gets met kerst speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd zoals ontmoetingen met de kerstman. Verder ligt er rechts van de skiliften die vanuit het dorp vertrekken een sleebaan. Ook handig: je kunt tijdens je skivakantie in Les Gets GPS-apparatur bij de liften huren. Die is niet alleen handig om naderhand je skiroute nog eens na te kijken, maar ook om te weten waar uw tienerkinderen in het gebied uithangen.

Skivakantie in Les Gets? Snowboarden en skifun!

Het skigebied van Les Gets beschikt over verschillende faciliteiten voor snowboarders. De belangrijkste is het in 2011 geopende Déborah Anthonioz-park. Deze boardercross op de Mont Chavannes en is vernoemd naar de lokale snowboard-heldin die tijdens de Olympische Spelen in Vancouver een zilveren medaille won. Op deze baan worden ook internationale wedstrijden gehouden. Verder ligt er nog een boardercross voor beginners links van de Mouille au Roi sleeplift en bij de Nabor-lift in Morzine.

Sinds het skiseizoen 2011-2012 is onderaan het Mont Chery-snowpark een enorm luchtkussen waarop beginnende freestyle-skiers hun vaardigheden kunnen oefenen. En leg gratis je eigen skicapriolen vast op video in de video-zone bij Les Perrieres. Uiteraard kun je die video delen via de sociale netwerken.

En elke winter wordt in Les Gets het Ski Color festival gehouden, een variant op de Color Run, waarbij iedereen een speciale piste op de Mont Chéry onder een explosie van (milieu- en kledingvriendelijke) verf de berg af kan. Ook zijn er concerten en workshops. Verder is in de winter van 2018-2019 een Fatbike-circuit aangelegd tussen de Mont Chéry en het bergdorp Mont Caly. Met uitzicht op de Mont Blanc kun je hier de beginselen van het fatbiken onder de knie krijgen.

Les Gets: skiën en meer

Tijdens uw skivakantie in Les Gets is er ook genoeg te doen als u even niet wilt skiën. Les Gets beschikt over een kaasmakerij waar de Japanner (!) Miti authentieke lokale kazen maakt zoals reblochon, blue des Gets, gruyère en Tomme de Savoie. Wie de weekmarkt bezoekt, ziet daar ook een groot aantal kazen en worsten uit de streek liggen. Ook kunt u een workshop chocolade maken volgen in het Chalet du Chocolat. Ook bijzonder is het museum voor mechanische muziek.

Qua winterse activiteiten kunt u in Les Gets mooie wandelingen maken, al dan niet op sneeuwschoenen, langlaufen, hondensledentochten maken en aan joering doen. Bij dat laatste wordt u op ski’s voortgetrokken door een paard. Ook kunt u paragliden. Alle informatie is te krijgen bij de VVV. Verder kun je tijdens je skivakantie in Les Gets een dag meemaken met de medewerkers van de liftmaatschappij en de Service des Pistes.

Après-ski in Les Gets

Après-ski in Les Gets © OT Les Gets/N. Joly
Après-ski in Les Gets © OT Les Gets/N. Joly

Les Gets heeft een aantal leuke kroegen, onder meer aan de pisten, maar wie andere vormen van après-ski zoekt, kan ook goed in Les Gets terecht. Les Gets beschikt over een bioscoop, een bowlingcentrum, tal van gevarieerde restaurants. Wellness-liefhebbers kunnen terecht in de nieuwe spa Les Sources du Chéry of zich laten masseren bij Clair Moment. Verder biedt Les Gets het nodige op het gebied van ontspanning en cultuur die je niet snel elders in de Alpen vindt, zoals workshops huidverzorging voor kinderen, activiteiten in de natuur zoals skijoering en workshops chocolade maken. Ook is er veel aandacht voor het lokale cultureel erfgoed.

Op skivakantie naar Les Gets: trein, vliegen of auto

Vanaf Utrecht is het ongeveer duizend kilometer naar Les Gets. Met de trein kunt naar het op 22 kilometer gelegen Cluses rijden of naar het treinstation van Genève. Het internationale vliegveld van Genève ligt op 55 kilometer. Vergelijk vliegticketprijzen vanuit Nederland naar Genève. Diverse taxi- en busbedrijven kunnen u van Geneve naar Les Gets brengen.

Met de auto rijdt u via Luxemburg, Metz, Dyon en Bourg en Bresse. Daarna volgt u de borden op de A40 richting Cluses waar u de bergen in gaat. Je kunt ook al iets eerder bij Annemasse de bergen in, aangezien het verkeer bij de afslag Cluses nogal druk kan zijn en je dwars door de stad gaat. Als je voor deze route kiest, zie je kort na de tolpoort een bord ‘Les Portes du Soleil’ staan en ga je de snelweg af.

 

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *

Deel dit met je vrienden!