Shadow

Skigebied Morzine: skigebied voor elk wat wils

Morzine maakt deel uit van het grote skigebied Les Portes du Soleil, maar u kunt er ook voor kiezen om te skien in de kleinere deelgebieden van skigebied Morzine / Les Gets en het skigebied Morzine / Avoriaz.

Skiën in Morzine, een wintersportdorp met zowel nieuwbouw als traditionele gebouwen ©JB Bieuville/OT Morzine-Avoriaz
Skiën in Morzine, een wintersportdorp met zowel nieuwbouw als traditionele gebouwen ©JB Bieuville/OT Morzine-Avoriaz

De skigebieden in Les Portes du Soleil zijn geopend van begin december tot medio april. Het skigebied van Morzine loopt van 1000 tot 2466 meter hoogte en bestaat uit twee delen.

Skigebied Morzine Les Gets

Het eerste is het skigebied dat Morzine deelt met Les Gets. Dit skigebied biedt 120 kilometer afdalingen en wordt ontsloten door 48 skiliften, die samen 69 skipisten bereikbaar maken. U kunt dit skigebied bereiken door bij het slalomstadion van Morzine de Pleney-gondel te nemen. Deze brengt u naar het centrale ontmoetingspunt boven het dorp, waar het overigens flink druk kan zijn. U kunt hier een keur aan skiliften nemen of direct aan 9 zwarte, 28 rode, 29 blauwe en 3 groene afdalingen beginnen.

U kunt ook de skibus of de auto nemen naar het buiten Morzine gelegen gebied van de Pointe de Nyon. Hier vindt u de meer uitdagende (diep)rode afdalingen van de Pointe de Nyon (die met 2019 meter de hoogste berg van het skigebied van Morzine en Les Gets is), de Chamossière (die in 2010 een nieuwe, snelle stoeltjeslift heeft gekregen) en de Franfoilly. In alle gevallen skiet u heel makkelijk naar de skipisten van Les Gets. Vanaf de Chamossière kunt u in een keer via de Arbis-piste terug skiën naar Morzine. Dat is ook de langste afdaling.

Sinds de winter van 2014-2015 is hier een heel off-piste-gebied ontwikkeld. En in diezelfde winter werden in  Super-Morzine twee nieuwe stoeltjesliften geopend waardoor je sneller een ronde door de Portes du Soleil kunt skiën. Lees meer over leuke skitochten in het skigebied van Morzine en Les Gets of bekijk de pistenkaart van Morzine Les Gets.

Skigebied Morzine Avoriaz

Het andere deel van het skigebied van Morzine ligt aan de andere kant van het dal, aan de voet van het plateau van Avoriaz. Dit skigebied, Super-Morzine genaamd,bestaat uit 36 skiliften en 49 afdalingen (6 zwarte, 14 rode, 26 blauwe, 4 groene pisten). Via de Prodains-skiliften of de Super-Morzine-liften (die aan dezelfde kant van de vallei liggen, maar dan dichter bij Morzine, kunt u naar het skigebied van Avoriaz skien. In de winter van 2013 – 2014 is hier een nieuwe Prodains Express-lift gebouwd die wintersporters in vier minuten van Morzine naar Avoriaz brengt.

Vanaf Avoriaz kunt u aan het eind van de dag terug skiën naar Morzine via makkelijke blauwe pistes bij Super Morzine of de zwarte afdalingen bij Les Prodains nemen.

Aanbiedingen voor hotels en chalets in Morzine boeken

Morzine heeft hotels en chalets in alle sterren- en prijsklassen, maar in Morzine worden vooral veel chalets verhuurd. Summit Travel, Chalet.nl, Belvilla vakantiehuizenInterhome en Sunweb hebben een voordelig aanbod aan hotels en chalets. Kijk voor hotels in Morzine ook eens bij (Nederlandstalige) aanbieders als Booking. Zij hebben vaak voordelige aanbiedingen in hotels die u niet zo snel bij Nederlandse touroperators aantreft. Bij Estivant vind je aanbiedingen voor wintersportvakanties voor singles naar Morzine.

Hoteltip: Kijk eens naar Hotel Le Viking. Dat ligt boven Morzine op de piste bij de Pleney-lift. Dit Belambra-hotel met zwembad ligt echt op de piste. Je kunt dus ‘s ochtends zo je snowboard of ski’s onderbinden en gaan!

Morzine voor freeriders

Morzine wil zich nog meer op de kaart zetten als skigebied voor freeriders. Daarom is in het winterseizoen 2016 – 2017 de EasyRide Skie & Snowbaord Academy een Free Ski Academy gestart. Je leert hier op een veilige manier veilig freestylen. Verder werd het snowpark Lil’Stash in Avoriaz uitgebreid met meer natuurlijke elementen op het deel in Super Morzine.

In Morzine is in het skiseizoen 2014 – 2015 het zwemparadijs van Les Bruyères geopend met zwembaden, een ijsgrot voor kinderen en een wellnessruimte. Met de Pass Loisir heb je gratis onbeperkt toegang tot het zwembad, met uitzondering van het wellness-gedeelte. Verder is de Pointe de la Masse voor iedereen bereikbaar geworden door de aanleg van een blauwe piste. Vanaf deze top heb je een schitterend uitzicht op de Mont Blanc en de Maurienne-, Vanoise- en Tarentaise-valleien. In Super-Morzine zijn twee nieuwe stoeltjesliften gebouwd (de Séraussaix en de Prociou) waardoor je sneller van Morzine naar Avoriaz kunt komen. Tenslotte is de cabinelift van Pléney sneller, stiller en milieuvriendelijker geworden.

Het skigebied van Morzine: de skipassen

bossen_skigebied_morzine

In Morzine worden verschillende skipassen verkocht. U kunt kiezen voor een skipas voor het hele skigebied van Les Portes du Soleil, maar u kunt ook kiezen voor een skipas voor alleen het skigebied van Les Gets en Morzine of alleen het skigebied van Morzine en Avoriaz.

Voor het 120 kilometer grote skigebied Morzine Les Gets kunt u ook een dagkaart kopen. Zo’n dagpas kost 43 euro voor volwassenen en 33 euro voor kinderen (prijzen skiseizoen 2018-2019). Een zevendaagse skipas voor volwassenen kost 252 euro en 189 euro voor kinderen. Kijk ook even naar de skipassen voor de hele Portes du Soleil, want voor een zevendaagse skipas betaal je maar 299 euro. Dan heb je wel toegang tot 600 kilometer skipisten.

Voor de uitslapers is in het skigebied Morzine/Les Gets een 4-urenkaart beschikbaar. Deze gaat in zodra u een liftpoortje passeert en is dan vier uur geldig. Deze 4-urenkaart vervangt in dit skigebied de halve dagkaart en is ideaal voor uitslapers. Er gelden geen aparte tarieven voor het voor- of hoogseizoen. Wel geldt vanaf begin april een laagseizoen waarbij tien, vijftien of twintig procent korting op de skipas krijgen. Groepen vanaf vier personen kunnen een Pass Tribu kopen. U krijgt dan 10 procent korting op de skipassen. Deze Pass Tribu is alleen online verkrijgbaar via de site ski-morzine.com.

Skischolen in het skigebied van Morzine

Ook gehandicapten kunnen op wintersport in Morzine © Nico van Dijk
Ook gehandicapten kunnen op wintersport in Morzine © Nico van Dijk

In Morzine zijn vijf skischolen gevestigd. Bij de ESF, de grootste, is het ook beperkt mogelijk om skiles in het Nederlands te krijgen. De British Skischool in Morzine verzorgt alleen skiles in het Engels. De Mint Snowboard School is gespecialiseerd in snowboardlessen. Ook hebben de skischolen leraren die speciaal zijn opgeleid om gehandicapten te leren skien.

Vergelijk skigebied Morzine met andere plaatsen in skigebied Les Portes du Soleil.

 

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *

Deel dit met je vrienden!

Dit kan je ook interesseren:  Tweede editie geheime popconcerten in Les Portes du Soleil