Shadow

Vredestein sponsor van 2023 FIS Alpine World Ski Championships in Courchevel

Wintersportliefhebbers wereldwijd kijken uit naar de start van de FIS Alpine World Ski Championships in Courchevel. Als fabrikant van winterbanden wil je natuurlijk graag je naam aan zo’n evenement verbinden. Vandaar dat Vredestein, producent van winterbanden en all-season-banden, nu officieel sponsor is geworden van het WK Alpiene Skiën in het Franse wintersportdorp.

De FIS Alpine World Ski Championships worden eens in de twee jaar gehouden, de laatste keer in 2021 in het Italiaanse Cortina d’Ampezzo. Van 6 tot 19 februari 2023 vinden de wereldkampioenschappen skiën plaats in het Franse Courchevel. Het FIS Alpine World Ski Championships is een topevenement op de wereldwijde wintersportkalender dat miljoenen enthousiaste kijkers trekt. In 2021 trokken de kampioenschappen meer dan 126 miljoen tv-kijkers, terwijl het evenement online meer dan 357 miljoen weergaven haalde en meer dan 11 miljoen likes kreeg.

Vredestein winterbanden

De Vredestein Wintrac winterband werd bij de bandentest 2022-2023 aanbevolden door onder meer de ADAC. Winterband Vredestein Wintrac Pro (foto) kreeg van Auto Motor und Sport de beoordeling 'zeer goed'. © Vredestein
De Vredestein Wintrac winterband werd bij de bandentest 2022-2023 aanbevolden door onder meer de ADAC. Winterband Vredestein Wintrac Pro (foto) kreeg van Auto Motor und Sport de beoordeling ‘zeer goed’. © Vredestein

Apollo Tyres, eigenaar van Vredestein, heeft de sponsorovereenkomst getekend om de bekendheid te vergroten van de bekroonde Vredestein-bandenseries voor de winter (Wintrac en Wintrac Pro) en het allseason-assortiment (Quatrac en Quatrac Pro). Tijdens het WK skiën zal het merk Vredestein prominent aanwezig zijn op de hesjes van de deelnemers, evenals op banners en achtergronden voor de zeer competitieve, adrenalineverhogende evenementen van de kampioenschappen, waaronder ‘Alpinecombinatie’, ‘Super G’, ‘Afdaling’, ‘Parallelslalom’, ‘Reuzenslalom’ en ‘Slalom’. De overeenkomst werd gesloten door Infront, de exclusieve marketingpartner van de FIS Alpine World Ski Championships in 2023.

Winterbanden en allseason-banden van topkwaliteit

“Deze belangrijke nieuwe koppeling aan wintersport is ideaal om de bekendheid van enkele unieke merk- en productkenmerken van Vredestein te vergroten”, legt Benoit Rivallant, President en CEO van Apollo Tyres uit. “Onze winter- en allseason-banden hebben veel synergiën met de wereld van competitief skiën, met name de focus op het behalen van superieure prestaties en veiligheid op sneeuw en ijs. De kampioenschappen trekken een zeer betrokken publiek aan dat producten van topkwaliteit begrijpt en waardeert, en deze nieuwe overeenkomst helpt ons om het profiel van Vredestein in gevestigde gebieden en in belangrijke groeimarkten in heel Europa snel te verhogen.”

Bernard Front, President van Courchevel Méribel 2023: “Als organisator van de FIS Alpine World Ski Championships Courchevel Méribel 2023 zijn we altijd blij met een nieuwe partner die zich inzet voor de berg- en ski-wereld. Samen maken we van dit evenement een echte showcase voor de berg- en skiwereld.”

Hoge scores in de winter- en allseason-bandentests

Ook afgelopen herfst oogstte Vredestein lof in een breed scala aan onafhankelijke bandentests van toonaangevende consumententijdschriften, waaronder AutoBild, ACE Lenkrad en Auto Motor und Sport, evenals door ADAC, Europa’s grootste autovereniging.

Quatrac Pro-band beste allseason band prijs/kwaliteit

De hoogwaardige Quatrac Pro-band werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘prijs/kwaliteit’ door Auto Motor und Sport en ‘aanbevolen’ door het magazine ACE Lenkrad in de allseason-bandentest van september. De testers van AutoBild benadrukten de prestaties van de Quatrac Pro in de sneeuw, evenals zijn ‘stabiele rijgedrag en korte remweg op natte hellingen, en het lage geluidsniveau van de band.’

De standaard Vredestein Quatrac, die geschikt is voor gezinsauto’s en SUV’s, haalde de tweede plaats in de zeer competitieve allseason-bandentest van AutoBild. De band kreeg de beoordeling ‘voortreffelijk’. De testers omschrijven de Quatrac als ‘een sterke allseason-band met gebalanceerde prestaties in zowel natte als droge omstandigheden, met indrukwekkende remafstanden.’

Wintrac aanbevolen

De winterbanden van Vredestein presteerden ook goed in recente onafhankelijke tests. De Wintrac werd ‘aanbevolen’ door de ADAC, de grootste autovereniging in Duitsland met ongeveer 21 miljoen leden. De organisatie roemde de prestaties op ijs en de lage rolweerstand. De hoogwaardige winterband Vredestein Wintrac Pro kreeg van Auto Motor und Sport de beoordeling ‘zeer goed’.

Het premium bandenmerk Vredestein, dat in 1908 in Nederland is opgericht, heeft een reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en innovatie. Dat begon bij de eerste fietsband die in 1910 werd geproduceerd en loopt door tot de personenauto-, motorfiets- en landbouwbanden die vandaag in Europa worden geproduceerd.

Banden voor elektrische auto’s en SUV’s

Naast banden voor hoogwaardige auto’s en gezinsauto’s, was het merk aan het begin van de jaren 90 pionier in het segment allseason-banden en blijft het toonaangevend op de markt. In december kondigde Apollo Tyres de introductie aan van Vredesteins eerste speciale EV-band: de Quatrac Pro EV. Het nieuwe product wordt de eerste allseason EV-band op de markt, evenals de eerste met een maatoptie met de markering ‘High Load’ die aangeeft dat de band geschikt is voor grotere elektrische auto’s en SUV’s.

Lees meer over de bandencollectie van Vredestein.

Lees ook: Nieuwe regels voor winterbanden in Frankrijk

 

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.