Dutch Week Val Thorens 2020

Dutch Week Val ThorensDe Dutch Week 2020 in Val Thorens wordt gehouden van 25 april tot en met 2 mei 2020. De Dutch Week is het slot én het hoogtepunt van het skiseizoen in Val Thorens. Boek nu alvast je hotel en Dutch Week arrangement!

Bij Nederlandse wintersporters is de Dutch Week Val Thorens waarschijnlijk het bekendste feestje in de Alpen. En hoewel er inmiddels ook in landen als Oostenrijk, Italië en zelfs Noorwegen een Dutch Week bestaat, is er voor velen toch maar één Dutch Week: de Dutch Week in Val Thorens. De Dutch Week is een Spring break en Koningsdag in de sneeuw!

Wanneer wordt de Dutch Week 2020 gehouden?

De Dutch Week Val Thorens wordt in 2020 voor de 29ste keer wordt gehouden,. Het is de afsluiting van het skiseizoen in Val Thorens die mooi samenvalt met Koningsdag. De Dutch Week 2020 duurt van zaterdag 25 april tot en met zaterdag 2 mei 2020. En zondag 3 mei is de laatste dag dat het skigebied van Val Thorens geopend is.

Dutch Week 2020: feesten met artiesten

De Dutch Week Val Thorens wordt traditioneel in de laatste week van het skiseizoen in Val Thorens gehouden. Het evenement werd ooit door Snowtime bedacht, maar inmiddels zijn er tal van organisaties en touroperators die iets met de Dutch Week doen. Tijdens de Dutch Week kleurt Val Thorens, gelegen in het gigantische skigebied Les Trois Vallées, oranje. Massa’s Nederlanders komen dan naar Val Thorens om Koningsdag in de sneeuw te vieren.

Het draait bij de Dutch Week allemaal om skiën, snowboarden, zonnen, feesten en après-skiën. De hele week vinden er op de pistes, in het dorp en in de kroegen optredens plaats van artiesten en DJ’s. Tijdens de Dutch Week wordt Val Thorens niet voor niets het ‘Ibiza in de Sneeuw’ genoemd, al is een verblijf er wel goedkoper dan op het feesteiland. Het idee achter de Dutch week is namelijk om voor niet al te veel geld nog even dat laatste weekje wintersport mee te pakken. Daarom krijg je bij sommige reisorganisaties korting op maaltijden en boodschappen. En voor wie nog nieuw materiaal wil testen en in de opruiming wil kopen: er is ook een Test Center.

DJ’s tijdens Dutch Week 2020

De line up van dj’s is op het moment van schrijven nog niet bekend. Vaak treden die dj’s op in feesttenten en moet je een kaartje kopen, of bij de reisorganisatie die het feest regelt, geboekt hebben. Of je moet een passepartout kopen. Wie niet zo van die muziekstijl houdt, komt qua muziek en gezelligheid nog steeds aan z’n trekken: bij verschillende kroegen treden bijvoorbeeld bandjes op (de toegang daarvoor is meestal gratis). Een ander onderdeel is het Dutch Week Festival. Het Dutch Week Festival vindt plaats bij de 360 Bar op de piste.

Skiën tijdens de Dutch Week 2020

Omdat Val Thorens het hoogst gelegen skidorp van Europa is, ligt er tijdens de Dutch Week in Val Thorens nog voldoende sneeuw om in de meivakantie te skiën. Val Thorens durft het dan ook aan om zelfs tijdens de slotweek een garantie voor het hoogste openingspercentage van de pisten af te geven. Als een ander Europees skidomein een groter openingspercentage biedt van zijn skidomein, dan krijg je van Val Thorens één dag skiën extra. Die claim kunnen ze makkelijk doen, want alleen het skigebied van Tignes is dan nog open. Meer daarover op Neigegarantie.com. Het skigebied van Val Thorens telt 150 kilometer pisten.

Aanbiedingen Dutch Week

Tal van touroperators zijn op de Dutch Week ingesprongen en komen met speciale Dutch Week aanbiedingen. Voor zo’n Dutch Week arrangement ben je meestal goedkoper uit dan wanneer je rechtstreeks zou boeken. Je krijgt bij zo’n Dutch Week aanbieding bijvoorbeeld korting op skipassen, hotels en vervoer en vaak krijg je ook korting op een van de vele feesten. Snowtime heeft van oudsher veel aanbiedingen naar de Dutch Week, maar ook bij Summit Travel, Sunweb, Bizztravel en Totally/Husk vind je speciale aanbiedingen voor de week van de Dutch Week 2020. Maar ook gewone reisorganisaties als De Jong Intra, Chalet.nl of TUI hebben nog aanbiedingen voor een hotel of appartement in Val Thorens tijdens de Dutch Week.

Hoe kom je bij de Dutch Week?

Het type vervoer dat je kiest voor je wintersportreis naar de Dutch Week is sterk afhankelijk van de grootte van je reisgezelschap en je budget. Het meest gebruikte transportmiddel naar de wintersport is nog steeds de auto, maar gezamenlijk reizen is natuurlijk veel gezelliger. Als je kiest voor een wintersport busreis met 36 of meer personen, dan is dit ook nog eens voordeliger. Voor kleine groepen is vliegen een goedkoop alternatief. Als je er voor kiest om naar Val Thorens te vliegen, houd dan wel rekening met extra kosten voor luchthaventransfers.

Meer nieuws uit de Franse skigebieden.

Deel dit met je vrienden!

Summary
Event
Dutch Week Val Thorens 2020
Location
Val Thorens, Frankrijk, centre ville,Val Thorens,Savoie-73440
Starting on
25 april 2020
Ending on
2 mei 2020
Description
De Dutch Week is de slotweek van skigebied Val Thorens. Feesten, zonnen, skiën en Koningsdag vieren in de sneeuw. Een heerlijk wintersport event met fantastische optredens van bekende DJ's.
Offer Price
EUR vanaf 311,-