Shadow

Wintersport dichtbij: skiën in de Vogezen in Frankrijk

Bij wintersport in Frankrijk denkt de gemiddelde Nederlander uiteraard aan de Franse Alpen. Maar in de Franse Vogezen, op  ongeveer 600 km van Utrecht ook op wintersport in Frankrijk.

wintersport dichtbij in de Vogezen

Op wintersport in Frankrijk en toch wintersport dichtbij Nederland. Het kan in een van de negen skigebieden in de Franse Vogezen. De negen skigebieden zijn samen goed voor ruim 300 kilometer skipisten. Behalve dat je hier op wintersport dichtbij Nederland kunt, is wintersport in de Vogezen ook aantrekkelijk geprijsd.

Wintersport in de Vogezen: dichtbij en kindvriendelijke skigebieden

Wintersport in de Vogezen is met name interessant voor beginners en families met kinderen die niet per se een skigebied van 200 kilometer met een gletscher hoeven te hebben. “Behalve het aantrekkelijke prijspeil en de relatieve korte afstand vanaf Nederland is een andere troef van de Vogezen het zeer brede en diverse aanbod aan activiteiten naast skiën”, stelt Peter Boendermaker, adjunct-directeur van het verkeersbureau van de Lorraine. Denk aan sneeuwschoenwandelingen, langlaufen, hondensleetochten, snakegliding, skijöring – op de lange latten voorgetrokken worden door een paard, snowkiten, ijsduiken en cani-raquette.

Wintersport dichtbij: negen skigebieden in de Vogezen

Wintersporters hebben in de Noord-Franse Vogezen de keuze uit negen skigebieden La Bresse, Gérardmer, Ventron, Bussang, Xonrupt-Longemer, Le Valtin, Saint-Maurice-sur-Moselle, Girmont Val d’Ajol en Cornimont. La Bresse is met ruim dertig skipistes het grootste skigebied van de Vogezen, gevolgd door het nabijgelegen Gérardmer met twintig pistes. Alle deze wintersportplaatsen zijn goed uitgerust voor kleine kinderen. Dankzij het ‘Famille Plus’ label zijn met name La Bresse en Gérardmer zeer geschikt voor familie- vakanties. Wel is het zo dat La Bresse iets meer jonge skiers trekt die wat harder skien. Gérardmer daarentegen is wat rustiger. Meer tips voor wintersport met kinderen in de Franse skigebieden.

Wintersport dichtbij: meer dan skien en snowboarden

Wie meer wil dan alleen maar skiën is er een keur aan wintersportactiviteiten. Wat te denken van ‘cani-raquette’- wandelen met sneeuwschoenen waarbij je wordt voortgetrokken door een hond of met het hele gezin op een hondensleetocht door het witte landschap. In La Bresse kun je met een boer die als gids fungeert op een door een os voortgetrokken slee de omgeving aanschouwen.

De Vogezen liggen in de regio Lorraine, in het Nederlands Lotharingen genaamd, met Metz als hoofdstad. Vanuit Lorraine is het ook leuk om uitstapjes over de grens in Duitsland te maken.

Meer informatie over wintersport in de Vogezen op de Nederlandstalige site van het regionaal verkeersbureau toerisme-lorraine.eu en www.tourismevosges.fr.

 

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *

Deel dit met je vrienden!