Shadow

Catered chalet: uit eten in je eigen chalet

Met een catered chalet hoef je tijdens je wintersportvakantie niet zelf te koken of boodschappen te doen. Dat doet de chalet-staf. Er zijn diverse vormen van catering mogelijk. En het is goedkoper dan je denkt.

Voordelen van een catered chalet boeken

snowtime-catered-chalet-chaletstaf

Lekker op wintersport genieten met familie en vrienden. Maar ja, wie kookt er en doet er de boodschappen? Dat is meestal degene die het thuis ook al doet en die wil ook wel eens vakantie.

Menigeen heeft na een dag op de piste en een afsluitende après-ski echt geen zin meer om boodschappen te doen, te koken en de afwas te doen. Maar ja, om nou weer uit eten te gaan is ook zo wat. Waarschijnlijk heb je ‘s middags op de piste ook al in een restaurant gegeten. Bovendien hakt al dat uit eten gaan flink in je budget. En het is wel zo lekker direct aan tafel kunt, zonder je om te hoeven kleden.

Catered chalet: wel een eigen chalet, maar niet zelf koken of boodschappen doen

Voor wie wel de voordelen van een eigen appartement of chalet wil, maar geen zin heeft in boodschappen doen of zelf koken, is self catering de oplossing. Wie een catered chalet of appartement met catering boekt, laat het boodschappen doen en koken over aan een eigen kok. Afhankelijk van de catering die je geboekt hebt, zorgt de kok meestal ook voor het ontbijt en ‘s middags bij terugkomst staat er taart. Dit kan per reisorganisatie verschillen, dus vraag dat goed na voordat je een catered chalet boekt. Check dan ook even of ze goed zijn ingespeeld op dieetwensen, glutenallergie, vegetariërs etcetera.

Ervaringen met catered chalets

De chalet-kok is vaak een student die het hele seizoen in de wintersportplaats verblijft, overdag zelf gaat skiën of boarden en ‘s avonds voor jou en je vrienden kookt. Hij of zij slaapt niet in jouw chalet, maar elders in je wintersportdorp. Meestal zijn het Engelstalige koks, maar je kunt ook Engels-sprekende Fransen treffen. Hij of zij verzorgt ook de boodschappen en ruimt de afwasmachine in, dus daar heb je ook geen omkijken meer naar. Terwijl jij nog wat lekkers inschenkt of met je vrienden en familie rond de open haard zit, gaat de kok aan de slag.

De chaletkoks krijgen over het algemeen aan het begin van het seizoen een kookinstructie en ze werken met een kookboek. Maar eerlijk is eerlijk, de kwaliteit kan verschillen, zo blijkt uit onze eigen ervaringen. We hebben een keer een catered chalet in Frankrijk geboekt waarbij de kok z’n kookschrift op de elektrische kookplaat liet verbranden. Maar een andere keer troffen we in een chalet in Les Trois Vallées een Zuid-Afrikaanse chaletkok, die de sterren van de hemel kookte. We hadden haar gevraagd om op onze volgende wintersport gratis mee te gaan, als ze maar zou koken.

En we hebben ook een keer in een catered chalet in Serre Chevalier gezeten, waar de vrouw des huizes, het chalet was aan het woonhuis gekoppeld, een week lang streekgerechten voor onze groep van 12 personen kookte. Geen idee wat we gegeten hebben, maar iedereen vond het fantastisch.

Nederlandstalige chaletstaf

Een catered chalet of appartement boeken kan al vanaf zeven personen. Catered chalets en appartementen met catering worden aangeboden in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en vooral Frankrijk. Een catered chalet boeken kan bij onder meer Chalet.nl. Meer aanbiedingen voor catered chalets vind je bij Summit Travel.

Reisorganisatie Skichalets.nl heeft zich zelfs helemaal toegelegd op de verhuur van catered chalets. Je kunt bij de catered chalets van Skichalets genieten van onder meer huisgemaakte après-ski hapjes, een selectie van huiswijnen, welkomstdrankjes met hapjes, een vers bereid driegangen diner en onbeperkt gratis drankjes in het chalet. Bijkomend voordeel is dat de chaletstaf Nederlandstalig is. Bekijk de aanbiedingen van Skichalets.nl.

Self catering op wintersport

Vind je een catered chalet toch iets te duur of ben je met een wat kleinere groep? Dan is self-catering misschien een goed alternatief. Bij self-catering worden de boodschappen een of meer keer per week bezorgd. Met zo’n boodschappenpakket kun je zelf koken. Groot voordeel is dat je na een dag op de piste niet zelf met boodschappen hoeft te slepen.

All inclusive chalet

Het is ook mogelijk om een all inclusive chalet te boeken waar je door de catering staf in de watten wordt gelegd. Informeer bij het boeken van je wintersport van tevoren naar de mogelijkheden. De catering staf woont vaak bij u in en zorgt voor het ontbijt en de diners. In diverse wintersportplaatsen in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk is een Nederlandstalige chaletservice beschikbaar. Het all inclusive concept houdt in dat u tijdens de diners ongelimiteerd wijn, bier en frisdrank kunt drinken. Daarnaast wordt alles voor u opgeruimd en geniet u van een volledige huishoudservice, ook de eindschoonmaak zit bij deze all inclusive service inbegrepen.

 

Mis geen enkel bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.